Cs denunciarà l'equip de govern de Lloret de Mar si no convoca el ple del mes d'agost

Miguel Ángel González acusa l'alcalde, Jaume Dulsat, d'incomplir el reglament

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Lloret de Mar (Selva) ha anunciat que portarà l'equip de govern als tribunals si l’alcalde no convoca el ple municipal d’agost. “El Reglament Orgànic Municipal (ROM) especifica que es necessita un acord del plenari per no celebrar el ple d’agost i aquest acord no existeix, per tant s’ha de celebrar sí o sí”, ha indicat el regidor liberal, Miguel Ángel González.

“Aquest mandat tenim un equip de govern que vol silenciar l’oposició, especialment a Ciutadans, i han fet un ROM a la seva mida per a limitar el temps de fer preguntes i limitar les intervencions a set minuts, i a sobre també pretenen saltar-se el ple ordinari d’agost; no ho permetrem”, ha insistit González.

El regidor liberal ha criticat l’intent de “l’alcalde Dulsat d’evitar el ple i estalviar-se les preguntes de l’oposició i el públic” i és per això que ha apel·lat al ROM per recordar-li que hi està obligat. “La norma és molt clara i si no es compleix els quatre regidors de Ciutadans anirem a la justícia, és una vergonya que Dulsat i els seus vulguin restringir-nos els drets de participació política”.

La celebració del ple del mes d’agost no implica que els regidors de l’Ajuntament hagin de cobrar més perquè les retribucions per assistència al ple estan fixades i tenen un topall que no es pot alterar encara que se celebri més plens del estipulats per mes.