Vidreres convertirà Can Rosell en un equipament destinat als joves

La cessió de l'edifici ha anat a càrrec dels familiars de Lluís Rieradevall

L’Ajuntament de Vidreres (Selva) en breus disposarà d’un nou equipament municipal: Can Rosell. Aquest nou espai es destinarà als joves del municipi. La família del traspassat Lluís Rieradevall ha fet aquesta cessió al consistori amb la voluntat de crear un espai per a joves creadors que donarà suport, orientació i visibilitat a persones joves amb inquietuds creatives i amb ganes d’explorar noves disciplines, amb projectes personals o col·lectius.

Amb aquest nou projecte es vol reivindicar el talent juvenil i les capacitats i habilitats de les persones joves per transformar i impactar en l’entorn més proper, construir una societat més justa i sostenible, i enriquir i innovar en la societat. 

A Can Rosell hi haurà espais d’assaig per a l’Escola de Música, una sala polivalent i una sala de concert. També hi haurà una sala cultural i d’arts plàstiques.  Per a l’alcalde, Jordi Camps, “aquesta cessió és una fantàstica notícia que ens permet donar solució a una demanda històrica per les entitats musicals i culturals del poble. Ara ja disposaran d’un espai on poder assajar i fer-hi concerts”.  Una vegada l’espai estigui recepcionat i sigui de l’Ajuntament es faran les millores pertinents per habilitar els bucs d’assaig i la sala d’arts plàstiques, i a continuació es prepararà la sala de concerts.

L’Espai per a joves creadors aglutina persones joves amb idees, i sobretot, amb ganes de teixir complicitats i conèixer altres joves amb inquietuds, interessos i necessitats artístiques semblants. Es tracta d'un programa especialitzat en la creació juvenil que té com a seu física principal l'Espai de Joves creadors de Can Rosell i que ha de permetre integrar tots aquells projectes i accions relacionades amb la creació i les arts.

Amb un seguit de recursos, serveis i projectes d'activitats que tenen per objectiu acompanyar i donar suport a la creació juvenil, entesa aquesta com una eina per a l'aprenentatge, la transformació social i la promoció del talent creatiu de les persones joves, es pretén dinamitzar l’espai.

Aquest és un programa que s'anirà desenvolupant i ampliant amb el temps a mesura que l'equipament es vagi dotant dels recursos necessaris. Des de l’Ajuntament es vol agrair la cessió a la família de Lluís Rieradevall i és per aquest motiu que l'equipament portarà el seu nom.