'Maneta' i primera final al sac

El Girona FC goleja el Múrcia (5-2) i es col·loca momentàniament tercer amb 57 punts

Ambient de luxe per veure la quarta ‘maneta’ de la temporada, la tercera a Montilivi, i presenciar com els de Rubi vencien amb solvència la primera de les sis finals a casa. Amb dos gols de penal a la primera part, i tres barraques a la segona els gironins s’han fet còmodament amb un partit que han dominat des del minut 15 amb un home més. Els gairebé 9.000 espectadors que ocupaven avui les grades –hi ha hagut gent que lamentablement s’ha quedat a fora per les aglomeracions en els accessos- han tornat a fer l’onada i a intercanviar càntics. Els blanc-i-vermells ara sumen 57 punts, vuit més que la Ponferradina, primer equip que quedaria fora de la promoció. Amb nou jornades per davant, el Girona és tercer a només un punt del Villareal, tot i que encara ha de jugar l’Almeria.

Fins a set novetats en l’onze del Girona per rebre el Múrcia respecte l’últim partit davant el Numància, tres en la línia defensiva: Txiki ha substituït al lesionat Jose en el lateral dret, Migue ha tornat després d’un partit de sanció i David García, plenament recuperat de les seves molèsties a la cuixa dreta, ha deixat a Juncà a la banqueta després de dos partits consecutius com a titular. Al mig del camp ha retornat el doble pivot habitual format per Tébar i Luso, mentre que Eloi i Pere Pons han sortit des de la banqueta. Al davant Juanlu i Jofre han ocupat les bandes, Felipe la mitja punta substituint a Jandro i Acuña ha tornat a liderar la punta d’atac. Gerard Bordas ha estat el setè ‘sacrificat’ de Rubi.

Felipe i Luso avancen el Girona des dels onze metres

Amb encara centenars d’aficionats fent cua per entrar a un estadi ple a vessar, l’àrbitre ha xiulat penal al minut 14 sobre Felipe. Fins a tres crits d’alegria per part de la grada: el primer, al veure que l’àrbitre assenyalava la pena màxima. El segon, quan li ha tret la segona targeta groga a Molinero, aquell lateral de Rubi havia destacat en roda de premsa i que ja havia vist la primera al minut 4. I el tercer, el més sorollós, quan Felipe ha transformat el primer gol de la tarda des dels onze metres.

Només un quart d’hora de joc i amb un partit molt de cara per davant. Els murcians, però, no s’han deixat intimidar i amb un home menys han estat a punt de sorprendre a Mallo mitjançant Kike García en dues ocasions. La primera al minut 23, quan el davanter grana –avui de negre- ha provat sort des de tres quarts de camp després de veure el porter gallec avançat. La segona, dos minuts després, amb un xut des de la frontal que ha sortit fregant el pal. El Múrcia buscava la igualada fins que un Felipe molt elèctric ha tornat a caure dins l’àrea, en aquest cas empès per l’ex blanc-i-vermell Acciari. Les protestes visitants han estat notables, i l’enuig del tècnic Onésimo Sánchez han despertat els xiulets i les rialles de la grada.

El segon penal provocat també per Felipe no l’ha picat el seu protagonista sinó Luso, que l’ha tirat amb molta tranquil·litat però francament malament, molt centrat i que fins i tot Javi Jiménez ha arribat a tocar amb la punta dels dits. Un gol que ràpidament ha suscitat comparacions amb el de Kike Ratón ara fa tres temporades, contra el mateix rival però en el temps de descompte. Aquell dia el ‘9’ gironí va salvar l’equip del descens i, de retruc, va enviat els murcians cap al pou de la Segona Divisió B.

Matilla retalla distàncies amb una falta indirecta

Al minut 40 Juanlu ha buscat el tercer des de la frontal, però la pilota ha sortit un pèl desviada per l’esquerra de la porteria de Jiménez. El Girona dominava a plaer fins que el col·legiat ha xiulat falta indirecta dins l’àrea gironina en una jugada molt estranya: Matilla ha caigut dins l’àrea sense que ningú el toqués, però Pérez Pallás ha considerat que hi havia hagut joc perillós per part local. Els onze jugadors blanc-i-vermells s’han col·locat sota pals, però no han pogut evitar que la falta indirecta picada pel mateix Matilla acabés entrant després de que rebotés entre diverses cames.

Toni Moral i Acuña sentencien

El terrassenc Toni Moral ha substituït a Jofre a la mitja part i ha estat l’encarregat de fer el millor gol de la tarda i un dels més bonics de la temporada. Al 53’ ha rebut una pilota a la banda esquerra i, gairebé sense angle, l’ha picat per sobre Jiménez per tornar a distanciar l’equip en el marcador. Esclat d’alegria a Montilivi, que ha tornat a fer l’onada i a intercanviar càntics quan Acuña ha fet el quart de la tarda amb un autèntic cacau des de dins l’àrea a passada de Luso. Míssil imparable pel porter, víctima de la darrera mostra de la potència que atresora el paraguaià. Corria el minut 65 i les emocions tornaven a desfermar-se a l’estadi dues setmanes després.

Ruso escurça diferències i Acuña completa la ‘maneta’

Al 58’ Saúl havia provat de retallar distàncies, que finalment ho ha acabat aconseguint Cristian Ruso, que acabava d’entrar i que ha realitzat una gran jugada personal per la banda per acabar empenyent l’esfèrica al fons de la xarxa. Esforç en va, perquè ‘El Torito’ Acuña ha acabat fent el cinquè i definitiu al 87’. Tretzè gol del paraguaià, que ja supera en dos a Benja com a màxim realitzador de l’equip. Prèviament ho havien provat Luso de cap, Juanlu de volea i Felipe en un u contra u després d’escapar-se d’Albiol per velocitat. Cap d’ells sense sort. No ha fet falta, perquè els de Rubi s’han endut amb solvència la primera de les sis finals a casa. La setmana que ve toca treure petroli de El Sardinero davant un Racing molt necessitat de punts en la lluita per la permanència.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Txiki, Richy, Migue, David García; Tébar, Luso (Eloi, 73’); Juanlu, Felipe (Bordas, 84’), Jofre (Toni Moral, 45’); Acuña.
REAL MURCIA CF: Javi Jiménez; Molinero, Dos Santos, Catalá, Tagliafico; Acciari (Albiol, 33’), Matilla, Dani Toribio (Eddy, 62‘); Saúl Berjón (Cristian Ruso, 73’), Emilio Sánchez i Kike García.
GOLS: Felipe: 1-0 'p(minut 15); Luso: 2-0 'p(minut 28); Matilla: 2-1 (minut 43); Toni Moral: 3-1 (minut 53); Acuña: 4-1 (minut 65); Cristian Ruso: 4-2 (minut 76); Acuña: 5-2 (minut 88).
ÀRBITRE: David Pérez Pallás (Comitè Gallec). Ha ensenyat targeta groga al jugador local Toni Moral (48’) i als visitants Acciari (27’), Toribio (50’) i Dos Santos (54’). A més, ha expulsat a Molinero per doble amonestació (4’ i 14’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 33ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 8.951 espectadors.