El 'play-off' d'ascens passa per Montilivi

El Girona FC rep el Múrcia (17:00h, Esport 3) en la primera de les sis finals a casa

Queden només sis partits a Montilivi d’aquí fins el final de temporada. Sis autèntiques finals per aconseguir una de les places que permetin al Girona lluitar per l’ascens a Primera Divisió. Des de la plantilla fins l’afició, passant pel cos tècnic i tots els estaments del club, tothom té clar que s’han de sumar tots els punts que queden a casa si es pretén tenir opcions per convertir el somni en realitat. Divendres passat el mateix Javi Acuña titllava el partit d’aquesta tarda amb el Múrcia de “súper important”, i subratllava, una vegada més, que “per seguir lluitant per ascendir hem de deixar sempre els tres punts a casa”.

‘El toro’ Acuña va voler destacar que l’estat d’ànim de l’equip “és boníssim”, i que l’afició s’està portant “molt bé amb nosaltres i això és molt positiu”. Va confessar que el vestuari frisa per tornar a veure l’estadi ple. Un suport “que ens ajuda molt en els moments més complicats”, i que per això l’equip intentarà “que el camp s’ompli d’aquí fins el final i que la ciutat i l’afició estiguin súper contents amb nosaltres”. El paraguaià és el màxim realitzador de l’equip juntament amb el lesionat Benja. Ambdós sumen un total de 11 dianes per cap.  

El tècnic del Girona, Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’, també va destacar la importància de comptar amb un gran suport des de la grada: “l’afició, sens dubte, suma punts. No es pot demostrar científicament, però anímicament els jugadors tenen alguna cosa al darrere que els empeny”. El míster va agrair que els seguidors blanc-i-vermells els hagi estat animant “durant tota la temporada, tot i passar moments dolents”, i fer una crida a omplir Montilivi en els partits que resten fins el final de lliga.

Jandro es perdrà el seu primer partit aquesta temporada

Amb les derrotes ahir de l’Alcorcón amb el Racing i de la Ponferradina en mans de Las Palmas –ambdues per zero gols a un- els de Rubi tenen aquesta tarda una oportunitat d’or per retallar distàncies amb els madrilenys i allunyar-se del setè classificat, el primer en quedar fora de la zona de play-off. L’equip no podrà comptar amb el seu director d’orquestra, Jandro Castro, per culpa d’una infecció urinària i febre que l’han inhabilitat al llarg d’aquesta setmana. Fins ara ‘el violinista de Mieres’ havia participat en tots els partits de lliga, 30 com a titular i 2 com a suplent, amb 8 gols i 14 assistències al llarg dels 2.654 minuts disputats. El principal maldecap per a Rubi, doncs, serà trobar un substitut a la mitja punta que lideri l’equip cap a la victòria.

L’altra baixa serà la de Jose al lateral dret, víctima d’una ruptura al bíceps femoral de la cama dreta. Tot i això, el tècnic maresmenc no dubte en què el lateral estarà preparat per jugar el proper partit perquè “tot i que ha corregut aquesta setmana, al final hem decidit descartar-lo”.

Rubi també va parlar dels altres lesionats de la plantilla. A banda de Benja, que es va trencar els lligaments, el míster assegura que Chus Herrero començarà a entrenar amb el grup aquesta setmana i que per això “ens emportarem una bona notícia aviat”. Pel que fa Joseba Garmendia, Rubi va desvetllar que segueix sense veure-li termini “perquè el genoll no acaba de fer-li net i se li segueix inflamant”. “Si no hi ha coses noves, d’aquí deu dies només estarem parlant del Joseba i de Benja”, va concloure, optimista amb la recuperació d’una peça fonamental en l’eix com és la figura d’Herrero.

Tornen Migue i David García; Luso i Tébar seran dubte fins l’últim moment

Per contra, l’equip recupera a quatre peces fonamentals, dues a la defensa i dues al centre del camp. Migue, després de complir un partit de sanció per doble amonestació, i David García, plenament recuperat, tornaran a la rereguarda gironina. Per altra banda, Marcos Tébar i Luso Delgado podrien entrar en l’onze blanc-i-vermell, encara que Rubi va dir divendres passat que tot i haver mostrar “molta disposició al llarg de la setmana”, no se sabria fins l’últim moment si estarien al màxim per competir.

Igual que al camp del Numància, una de les opcions seria tornar a alinear a Eloi Amagat i Pere Pons. Dos jugadors “cada vegada més importants” segons Rubi, “de perfils completament diferents: Eloi amb la pilota és excepcional i sense està millorant molt, i en canvi en Pere és al revés, amb la pilota està millorant molt tot i ser de perfil defensiu, que pressiona molt bé”.

El Múrcia, un equip “amb menys punts dels que es mereix”

El mig del camp, doncs, serà el gran dilema per plantar cara a un Múrcia “que juga bé al mig del camp, amb molt bons ‘peloteros’, també perillós al davant tot i no estar massa encertat últimament”. Rubi va advertir que es tracta d’un conjunt “al qual no és fàcil treure-li la pilota, i que té bastants menys punts dels que mereix”. Els principals actius d’Onésimo Sánchez són Emilio Sánchez a pilota parada, “un dels millors de la categoria”, i el lateral dret Molinero, “que puja molt i amb molt de perill”. Amb tot, un quadre “que es juga la vida i que no dubto gens que se’n sortiran per acabar salvant-se”, va finalitzar el tècnic blanc-i-vermell.   
 
FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Juanlu, Migue, Moisés Hurtado, David García; Tébar, Luso; Felipe, Bordas, Jofre; Acuña.
REAL MURCIA CF: Javi Jiménez; Molinero, Jorge García, Catalá, Tagliafico; Acciari, Matilla, Albiol, Saúl, Emilio Sánchez; Kike.
ÀRBITRE: David Pérez Pallas (Comitè Gallec) 
DIA I HORA: Diumenge, 7 de març de 2013, a les 17:00 hores (Esport 3) 
ESTADI: Montilivi