'Em volien tallar el coll'

Dos homes s'han endut joies d'or i diamants i 400 euros a l'assalt de Santa Cristina d'Aro

La propietària de la casa assaltada, una holandesa de 86 anys, -que no ha volgut identificar-se ni fer declaracions a càmera- ha relatat com es va trobar de cop davant dels dos assaltants. La dona viu sola des de fa gairebé 20 anys en aquesta casa de la urbanització Les Teules de Santa Cristina d'Aro. S'hi va traslladar quan es va jubilar a Holanda i mai abans havia patit cap ensurt d'aquestes característiques.

La casa està protegida amb reixes però els lladres han rebentat un cadenat d'una de les reixes que protegeixen una porta lateral del menjador. La propietària assegura que no va escoltar res però que, de cop, va despertar-se perquè algú va entrar dins la seva habitació i va encendre la llum. "De cop em vaig trobar davant meu dos homes que anaven amb la cara tapada i només els veia els ulls", ha explicat.

Els lladres tenien clar el seu objectiu. "M'amenaçaven amb un ganivet i em deien que on estava la caixa forta, que necessitaven els diners", ha relatat. Els dos homes -que parlaven castellà però amb accent estranger, segons l'anciana- l'han fet aixecar del llit perquè els ensenyés on guardava els diners. Segons ha explicat la víctima, en cap moment l'han agredit ni lligat perquè sempre ha col"laborat amb ells.

La propietària té la caixa forta amagada dins l'armari de la seva habitació i, sota les amenaces dels assaltants, els l'ha obert. "Hi tenia uns 400 euros en efectiu i s'ho han endut tot", ha lamentat. No contents amb això, els lladres li han tret tot el que tenia als armaris i l'han continuat amenaçant dient que necessitaven més diners. Llavors, ella els ha obert una segona caixa forta -també dins l'armari- on hi té les joies. "M'han deixat sense res, tenia diamants, perles, peces d'or blanc i rellotges Rolex, algunes joies eren antigues i records de família", ha explicat amb impotència la dona, que assenyala que els lladres no li han fet mal segurament perquè no s'ha resistit en cap moment. "No sé quin valor tenien, però és elevat segur", ha detallat.

Regiren tota la casa

Després d'això, els homes han seguit regirant tota la casa i buidant armaris a totes les estances. "No s'han endut res més però m'han deixat la casa feta un desastre", ha reconegut la propietària. Els lladres també li van demanar que els obrís el garatge. "Els vaig donar el comandament i van baixar ells sols, jo vaig quedar-me al menjador esperant que tornessin, encara no he comprovat si s'han endut res", ha afegit.

Els lladres es van estar més de mitja hora regirant la casa. "Em van treure fins i tot la medalla de teleassistència que porto penjada perquè no pogués avisar ningú", ha explicat la dona. Un cop van ser fora, ella va poder avisar la policia que es va presentar ràpidament a casa seva. Els fets estan ara en mans dels Mossos d'Esquadra que han obert una investigació.

La dona reconeix que té por i que no sap si es veurà capaç de continuar sola a la casa. "Si han vingut una vegada, poden tornar no?", es pregunta espantada. Per això, aquesta nit la seva infermera es quedarà a dormir amb ella. També es planteja posar una alarma per tal de sentir-se més segura. "En 20 anys que porto a Catalunya mai m'havia passat res així", ha lamentat.