Roses descobreix una placa commemorativa de l'historiador Jaume Vicens Vives

El municipi altempordanès ha volgut deixar palès la seva relació amb el poble

L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha celebrat avui el descobriment d’una placa commemorativa a la casa on va viure l'historiador català, Jaume Vicens Vives. L’acte ha tingut lloc a les dotze del migdia al número 93 de l’avinguda de Rhode, adreça on es trobava la casa pairal on va viure i que es troba oberta al públic.

A la presentació de la placa hi han assistit familiars de l'historiador, acompanyats de l’alcalde de Roses, Joan Plana i dels regidors i regidores de la corporació. Amb aquesta placa, l’Ajuntament vol deixar constància i posar en valor el vincle amb la vila de Jaume  Vicens Vives, un estudiós que elevà la historiografia catalana als nivells europeus de l’època i que va possibilitar la creació d’una escola que ha deixat una gran empremta a les universitats catalanes

Des del seu matrimoni amb Roser Raohola d’Espona, l’any 1937, la seva presència va anar més enllà de les seves estades a Roses durant els períodes vacacionals. El municipi era la seva llar i la casa pairal dels Rahola va esdevenir un indret de gran producció científica i lloc de trobada amb intel·lectuals i escriptors com Josep Pla.