Torroella inicia l'adequació de l'accés sud a l'escola Guillem de Montgrí

Els treballs tenen un cost de 48.000 euros

Aquesta setmana l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha donat inici a les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la tanca perimetral de l’accés i adequar-hi un porxo cobert amb porta d’entrada per millorar l’accessibilitat d’aquest punt que actualment no disposa d’aixopluc. També es preveu el desmuntatge, demolició i eliminació del sorrer, amb la instal·lació d’una zona de pas direcció a l’escola, juntament amb la millora de l’estat actual del paviment de l’entrada on es formen bassals, dotant-lo de pendent amb un paviment continu a base de formigó.

Arrel de la nova organització escolar acordada pel Departament d’Educació de la Generalitat per fer front al covid-19, l’escola va començar a utilitzar l’accés sud per tal de facilitar les entrades i sortides esglaonades dels/les alumnes. La voluntat del centre és seguir donant ús a aquest accés sud de forma permanent atès que facilita la seva organització i també la de les famílies que porten o recullen als infants. Fins ara, aquest accés sud tenia una porta d’entrada i sortida, però no estava habilitat adequadament per convertir-se en una entrada i sortida oficial i permanent de l’escola.

L'actuació que s'està executant té un cost de 48.000 euros (IVA inclòs) i es porta a terme en el marc dels Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i l'Estartit 2021/2022, ja que va ser el projecte més votat per la ciutadania i guanyador en l’àmbit de Torroella. El projecte va ser proposat per l'AMPA del Guillem de Montgrí.

La regidora d’Educació, Anna Company, argumenta que "amb aquesta nova entrada al Guillem, on també hi instal·larem aparca bicicletes, facilitem l'accés a l'escola en bicicleta aprofitant el projecte de camins escolars segurs, que es reprendrà en breu. Tenint en compte que al davant hi haurà una avinguda per l'accés a peu i amb bici, amb vegetació i bancs, quedarà un entorn molt agradable".