Dos detinguts i tres investigats per l'agressió homòfoba dels ballarins de Figueres

El grup de joves va increpar la companyia durant l'actuació al carrer i després els va insultar i agredir

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones i n'han investigat tres més per l'agressió homòfoba que es va produir amb uns ballarins durant el festival Figueres es MOU. Un dels detinguts té 21 anys i la resta són menors d'edat.

Se'ls considera autors d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i també un delicte de lesions. Els fets van passar el 3 de juliol al voltant de les vuit del vespre, quan un grup de ballarins estava actuant a la Rambla de Figueres. Durant l'espectacle un grup de cinc joves van molestar els artistes i els van escridassar al llarg de l'actuació. Aquella mateixa nit, quan els ballarins tornaven a l'hotel, van ser abordats per la mateixa colla i els van agredir i insultar.

A la tarda la companyia valenciana Eyas Dance Project i el duo italià Ivona van fer un espectacle a la Rambla de Figueres. Durant l'espectacle el grup de joves ja els va increpar i molestar en diverses ocasions. Una vegada van acabar la seva participació, els membres de la companyia i els dos ballarins italians van anar a sopar i van tornar cap a l'hotel.

Un dels ballarins va explicar que quan passaven per la Rambla, un dels adolescents que els havia increpat els va reconèixer. La víctima relatava que el jove va dir a la resta d'amics: "mireu, és el 'maricón' que ballava!". De seguida se li van acostar per empènyer-lo i insultar-lo. Els ballarins van seguir caminant per allunyar-se'n. Però tal com descriuen els fets els artistes, els joves van córrer cap a ells i els van donat puntades de peu i cops de puny.

Un noi que anava en patinet va aturar-se per ajudar-los però un dels joves va treure's una navalla de dins la sabata i també el van perseguir. Els ballarins van aconseguir escapar-se a través d'un dels carrerons que hi ha a la Rambla.

Els artistes van denunciar els fets a la comissaria d'Alacant, que era la següent parada que feien dins de la gira que organitzaven. La policia va traspassar la informació i el cas als Mossos d'Esquadra amb l'objectiu que localitzessin els autors i els detinguessin. El detingut major d'edat haurà de declarar davant del jutjat d'instrucció encarregat del cas i els menors d'edat seran citats per declarar davant de la Fiscalia de Menors de Girona.