Figueres condemna l'agressió homòfoba al grup de ballarins i diu que actuaran amb ''la màxima contundència''

En un comunicat, afirmen que fets com aquest són "inadmissibles" i que "no es poden tolerar"

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) condemna l'agressió denunciada per un grup de ballarins del festival de dansa 'Figueres de mou' i diu que actuaran amb "la màxima contundència". En un comunicat penjat a les xarxes socials, afirmen que fets com aquest són "inadmissibles" i que "no es poden tolerar en una societat democràtica".

En aquest sentit, afirmen que Figueres ha de ser una ciutat "lliure d'agressions" i que actuaran perquè "no quedi impune". A més, detallen que han ofert suport i acompanyament als afectats a través del Servei d'Atenció Integral (SIAD). Els fets van tenir lloc diumenge amb els madrilenys Eyas Dance Project (amb la coreografia 'Júpiter + Jaguar') i el duo italià Ivonna (amb l'espectacle 'Manbuhsa') com a protagonistes.

Quatre dels seus integrants són els que van patir l'agressió homòfoba. Després d'actuar a la Rambla aquella tarda, els artistes de les diferents companyies van anar a sopar i a prendre alguna cosa. Ja de nit, tres dels membres d'Eyas Dance Project (un ballarí, una ballarina i el coreògraf) i una ballarina d'Ivonna van tornar junts cap a l'hotel per anar-se'n a dormir.

Segons expliquen ells mateixos, mentre caminaven per la Rambla cantant una cançó, un grup d'adolescents que estaven asseguts en un banc van reconèixer un dels ballarins. "Mireu, és el maricón que ballava!", van dir-li mentre s'hi acostaven i el començaven a empènyer i a insultar.

Els artistes van continuar caminant i van aconseguir allunyar-se una mica del grup. Però immediatament després, relaten ells mateixos, els adolescents van córrer cap a ells i "directament van començar a donar-nos puntades de peu i cops de puny". Els ballarins expliquen que un noi que anava en patinet s'hi va acostar per ajudar-los, però que "un dels agressors va treure's una navalla de dins la vamba i dos més van començar a perseguir-lo".

Els artistes expliquen que van poder fugir endinsant-se per un dels carrerons que dona a la Rambla. Diuen, però, que no saben què li va passar al jove que va intentar ajudar-los, i que va fugir ràpidament amb el patinet mentre els altres el perseguien. Els integrants d'Eyas Dance Project ja han denunciat l'agressió homòfoba davant la policia. Ho han fet a la comissaria d'Alacant, que és on van viatjar després de Figueres perquè tenien una actuació a la ciutat.