El regidor mort i el seu company van baixar pel Ter tot i que l'activitat s'havia suspès pel cabal del riu

La força de l'aigua ha tirat al remer al riu i Labró ha continuat a la deriva riu avall

La víctima, que tenia 54 anys i era invident, participava a la baixada popular pel Ter, que s'organitza anualment dins la jornada 'Anem al riu'. Les pluges dels darrers dies, però, han fet que l'organització decidís suspendre l'activitat, perquè l'aigua baixava amb molta força. Tot i això, dues de les barques han decidit arriscar-se i remar aigües avall. En una d'elles hi anaven Labró i Joan O.P., tots dos membres del Club Nàutic de Ripoll.

De fet, quan han vist que les barques s'endinsaven al riu, alguns dels veïns s'han estranyat que els seus ocupants haguessin decidit fer la baixada. Fins i tot, alguns d'ells han explicat a l'ACN que la dona de Labró ha recomanat al regidor que no pugés a la barca, i l'ha avisat que no era el millor dia per fer la baixada.

El regidor de Vallfogona del Ripollès i el seu company, Joan O.P., han sortit de la zona del baixador de la Font Viva per arribar fins al pont de Macià Bonaplata, on s'acabava el recorregut. La força de l'aigua, però, no els ha permès tornar a la riba i ha precipitat el fatal accident.

L'avís de l'accident s'ha rebut pels volts de dos quarts de dotze del migdia. Immediatament, s'han desplaçat fins a la zona diverses dotacions dels Bombers (quatre terrestres i dos helicòpters), membres del grup de rescat (els GRAE), voluntaris de Protecció Civil i agents dels Mossos d'Esquadra.

Segons han explicat alguns veïns, a conseqüència de la força amb què baixava el riu, el remer (que tenia 65 anys) ha caigut a l'aigua i Josep Labró ha continuat anant en barca a la deriva fins que la canoa ha bolcat. El cos sense vida del regidor, que l'aigua ha arrossegat corrent avall, s'ha trobat a l'alçada de la cruïlla entre les carreteres C-17 i C-26.

Dos particulars han tret el cos del regidor del riu Ter, però ja estava mort. Pel que fa al seu company, els voluntaris de Protecció Civil i un mosso l'han pogut treure de l'aigua a l'alçada del pont de Calatrava. Els equips de rescat han evacuat Joan O.P. fins al CAP de Ripoll perquè se li fes una exploració rutinària.

Tan bon punt s'ha conegut l'accident, l'organització de la jornada 'Anem al riu' –el grup Gent del Ter (GDT)- ha decidit suspendre la resta d'actes de la jornada.

Molt conegut a Ripoll

Josep Labró era molt conegut a Ripoll, perquè des de feia anys hi venia cupons de l'ONCE. Un dels veïns d'aquest municipi, Josep Corominas, ha explicat que tot el poble el coneixia 'des de feia molts anys'. Natural de Vic i amb residència a Vallfogona del Ripollès, Labró solia passar moltes estones a Ripoll. 'Des de primera hora del matí, ja el veies amb el seu bastó venent cupons pels bars', ha explicat Corominas.

A més, la víctima també era regidor de CiU a l'Ajuntament de Vallfogona del Ripollès, on s'encarregava de les àrees d'Esports, Cultura i Festes. Casat i amb dos fills, Josep Labró serà enterrat aquest dilluns a les cinc de la tarda a l'església de la Mare de Déu de la Salut del poble on vivia. L'alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, ha explicat que tot el poble està consternat per la notícia.

'No ens ho acabem de creure, era una persona estimada i amb molta energia', ha declarat Freixa. L'alcaldessa també ha recordat Labró com una persona 'dinàmica' i capaç de 'superar les adversitats'. 'Sempre t'ajudava a tirar endavant, treballava per Vallfogona, independentment de la política i dels partits; tothom el trobarà molt a faltar', ha afegit l'alcaldessa.

A través del web municipal, l'Ajuntament ha fet pública una nota de condol, on se suma al dolor de la família. 'Ens Josep, en tots els anys que ha estat regidor, ha impulsat i treballat per les festes i per al progrés de Vallfogona', recull l'escrit.