Expojove oferirà l'assessorament de Lluís Soldevilla

El Palau de Fires de Girona s'omplirà amb 54 estands i s'espera la visita de més de 5.000 estudiants

Més assessorament personalitzat i orientació perquè els joves puguin decidir sobre el seu futur personal i laboral. Aquest és el principal repte de la 8a edició del Saló Expojove de Girona. Per aconseguir-ho, la direcció ha organitzat un seminari amb el professor d'ESADE, Lluís Soldevila, i una sessió tècnica dirigida al professorat de Formació Professional (FP) per explicar les novetats en l'àmbit del sistema dual i la nova regulació dels cicles.

Un total de 54 estands, 4 més que l'any passat, oferiran informació del 10 al 12 d'abril a tots aquells estudiants d'ESO i Batxillerat que no tinguin clar el seu futur. S'espera que visitin el saló més de 5.000 joves d'arreu de les comarques gironines. Al Saló de Formació i Ocupació de Girona els visitants hi trobaran informació sobre els itineraris que ofereix el sistema educatiu després de l'etapa d'ensenyament secundari obligatori. La voluntat es que hi estiguin representades totes les vessants formatives i que els joves puguin agafar idees o orientar-se sobre allò que més els agrada. De moment, ja han confirmat que hi assistiran 61 centres d'ensenyament gironins.

Enguany, com a principal objectiu, la direcció del saló s'ha marcat que els estudiants puguin conèixer de primera mà com es pot trobar una feina després del seu període de formació. Per això, compten amb la presència del consultor, formador i professor d'ESADE, Lluís Soldevila, que realitzarà una 'masterclass' durant quatre hores sobre com afrontar una entrevista de feina, com funcionen els processo de selecció, com es fa un currículum complet, millorar les expectatives laborals i sobretot ensenyar com a formar un 'Dafo Personal'. "Ens trobem en un moment complicat i desolador on els joves han de lluitar per tirar endavant i, per això, oferir una possibilitat de veure tots els itineraris és crucial", ha assenyalat la consellera comarcal de l'Àrea de Joventut, Roser Estañol.

Enguany, la 8a edició del Saló Expojove compta amb 48 xerrades de tota mena sobre quines sortides hi ha després d'acabar l'ESO, el Batxillerat, com accedir a la universitat, informació sobre ensenyaments dedicats a l'esport, l'art o projectes de voluntariat. També comptarà amb un punt d'informació juvenil i activitats, dinàmiques com jocs per motivar els estudiants. "Tenim un objectiu clar, lluitar perquè més alumnes decideixin continuar estudiant després de l'educació secundària obligatòria i pujar el nivell d'aptituds i coneixements que tenen els joves", ha afirmat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot.

El director també ha assegurat que des del Departament estan treballant per potenciar els estudis FP i que l'any vinent hi hagi un miler de joves que escullen aquesta opció. "El curs vinent volen incrementar l'oferta i sobretot potenciar el sistema dual que permet barrejar formació amb treball a l'empresa", ha apuntat. De moment, el Departament ja està en contacte amb més de 20 empreses gironines per oferir més places als joves. Fins ara, aquest sistema que s'ha implantat aquest curs ja es realitzava de manera "incipient" a Arbúcies i Ripoll amb una vintena d'empreses col·laboradores a les dues poblacions.

Precisament, les novetats sobre la nova regulació, els certificats i el sistema dual de la Formació Professional és un dels aspectes claus que es tractaran durant aquest saló. El dimecres 10 d'abril a les quatre de la tarda s'oferirà una sessió tècnica per a professors de FP i tota mena de ciutadans interessats en aquest àmbit i on es parlarà dels programes, el projectes i les novetats en aquest sector. Com és habitual, l'Ajuntament de Girona també tindrà un estand amb dos informadors amb plafons i on es faran dinàmiques lúdiques com jocs per ajudar a orientar els estudiants sobre el seu futur.

El saló ExpoJove de Girona està organitzat per Fira de Girona, el Consell Comarcal del Gironès i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat.