Un mosso fora de servei arresta dos lladres de coure

Els homes s'enduien canonades de les façanes i també portaven un motor d'aigua al cotxe

Un mosso fora de servei va descobrir dos lladres de coure en plena feina mentre s'enduien peces d'una casa, a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). L'agent va detectar un vehicle sospitós que voltava per una urbanització aturant-se en diverses cases i va alertar els seus companys. Diverses patrulles es van dirigir fins allà i van veure dos homes que sortien d'una parcel·la.

Els dos homes duien una motxilla amb eines -com tornavisos, alicates i una navalla, entre d'altres- i també diverses canonades de coure doblegades. Els agents també van escorcollar el seu vehicle i hi van trobar un motor d'aigua. Arran dels fets, els agents van detenir els dos lladres, que tenen antecedents. Els fets van passar el matí del 21 de març a una urbanització de Santa Cristina d'Aro. Els detinguts són Antonio G. S., de 38 anys, i Enric A. Q., de 26 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de Sant Feliu de Guíxols. Se'ls acusa de ser autors d'un delicte de robatori amb força.

Pels voltants de les onze del matí del dia 21, els mossos van rebre l'avís, per part d'un agent fora de servei, sobre la presència d'un vehicle sospitós que s'anava aturant per les diverses cases d'una urbanització de Santa Cristina d'Aro.

Diverses patrulles s'hi van adreçar i van veure com dos homes sortien d'una parcel·la saltant la tanca perimetral d'uns dos metres d'alçada. Els agents també van localitzar, estacionat, el turisme amb el qual viatjaven. Els agents els van identificar i van escorcollar el vehicle.

Els dos homes van ser enxampats mentre traginaven diverses canonades de coure d'aigua doblegades que havien sostret d'aquell domicili. Per sostreure-les, els lladres havien accedit a la zona de la terrassa on es recullen les aigües pluvials del teulat i les van arrancar, inclosos els baixants (colzes) -també de coure-, provocant danys a la façana de la casa.

Quan la policia els va aturar, els dos individus portaven una motxilla negra amb quatre tornavisos, un parell de guants, una clau tipus bec de lloro, alicates i una navalla. En l'escorcoll del vehicle, els mossos van trobar un motor d'aigua, la procedència del qual s'investiga.

El detinguts, que tenen antecedents, van passar l'endemà a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs