Maria del Mar Bonet actuarà amb més de 30 joves músics gironins al Strenes

L'artista presenta un repertori que repassa les essències de la música de la Mediterrània

Maria del Mar Bonet actuarà el proper 12 d'abril al Teatre Municipal de Girona acompanyada per més de 30 joves músics gironins de la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona (JOAG). Aquesta orquestra té pocs mesos de vida i, per primera vegada, acompanyarà una artista de la trajectòria de Bonet. Aquest és un concert únic que ha produït el festival Strenes en la seva primera edició. "Sóc la primera que gaudiré com una boja", ha declarat Bonet.

L'artista repassarà les essències de la música de la Mediterrània. A més, el festival ha arribat a un acord amb la Fundació Valvi per repetir l'experiència dos anys més. L'artista Maria del Mar Bonet pujarà novament a un escenari gironí el proper 12 d'abril. En aquesta ocasió ho farà al Teatre Municipal i acompanyada d'una trentena de joves músics gironins de 16 a 25 anys. Es tracta dels integrants de la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona, que va presentar-se oficialment el desembre passat.

L'artista mallorquina ha escollit per a l'ocasió un repertori que repassa els diferents sons de la Mediterrània. "La selecció és com una passejada per la Mediterrània que porto molt endins", ha manifestat Bonet, que s'ha mostrat molt emocionada pel projecte. "Ara que els músics estem obligats a reduir formats i actuar amb dos o tres músics és un plaer comptar amb una orquestra i que sigui jove", ha declarat.

Els joves de l'orquestra fa setmanes que assagen els arranjaments per acompanyar la veu de Bonet, que interpretarà peces d'origen turc, italià, mallorquí i català, entre d'altres. La batuta del concert la durà el director gironí Marcel Sabaté i Reixach, que també dirigeix un altre projecte orquestral gironí: la Giorquestra. "Cantar aquestes cançons a Girona és emocionant", ha reconegut l'artista mallorquina.

Bonet ha estat crítica amb el moment que passa el món de la cultura i ha demanat que es mantingui el suport a la música i a la formació musical. "La música és com la lectura i l'escriptura, forma part de la vida i l'ànima i cal mantenir el finançament a les escoles de música perquè això no es trenqui", ha reflexionat. Per això, Bonet ha assegurat que està molt satisfeta per poder actuar amb músics joves que comencen a fer carrera professional.

Concert únic de l'Strenes

Aquest serà un concert únic que només es podrà veure al festival Strenes, que arrenca la setmana que ve la primera edició. El concert compta amb la participació de l'Ajuntament de Girona i la Fundació Valvi. "És un projecte ideal perquè combina sector públic i privat i aposta per l'excel·ència i la formació dels joves", ha manifestat la regidora de Promoció Econòmica de Girona, Marta Madrenas.

Més enllà d'aquest concert, la Fundació Valvi i el festival Strenes han signat un conveni per mantenir la col·laboració en dues edicions més. Segons ha explicat el director del festival, Xavier Pascual, cada any es prepararà un concert amb la participació d'una entitat musical gironina i un artista reconegut del panorama musical català.