Elton John, Mark Knopfler, Keane i Diana Krall al Festival de Cap Roig

El pressupost cau un 20% però el festival rebaixa el preu mitjà de les entrades un 16%

La 13a edició del Festival de Cap Roig se celebrarà enguany del 20 de juliol al 16 d'agost amb disset nits de música. Elton John, Mark Knopfler, Keane i Diana Krall són els plats forts d'una edició que ha vist reduït el seu pressupost en un 20% i se situa en els 2,2 milions d'euros. Els catalans Manel, Gossos, Antònia Font i Blaumut són els grups catalans que actuaran al festival juntament amb l'espectacle infantil 'Super3 en concert'. Altres noms del cartell són Katie Melua, Fito&Fitipaldis, Vicente Amigo, Melendi, Malú, Rosario o Ainhoa Arteta. El festival assumeix l'augment de l'IVA cultural i, fins i tot, rebaixarà el preu mitjà de les entrades un 16% respecte l'última edició.

L'obertura del festival anirà a càrrec d'Elton John, un artista que el certamen "perseguia" des de fa dos anys, ha confessat el seu director Juli Guiu. L'anglès oferirà a Cap Roig l'únic concert a l'Estat de la seva gira 'Rocket Man - Greatests hits lives'. Mark Knopfler és l'altre artista internacional de més rellevància que passarà pel festival. A més el músic s'ha avingut a interpretar almenys vuit cançons de la seva llegendària banda Dire Straits, que és quelcom que no acostuma a fer mai.


Els britànics Keane, Diana Krall i Katie Melua completen el llistat d'artistes internacionals al cartell del festival. A banda d'aquests, hi actuaran Fito & Fitipaldis, Pablo Alborán, Melendi, Ainhoa Arteta, Vicente Amigo, Rosario, Pablo López i els catalans Manel (presentant disc), Gossos (presentant disc), Antònia Font i Blaumut.

Entre les novetats d'aquesta edició destaca la inclusió d'una nit dedicada al públic infantil. L'anomenat 'Cap Roig Mini', que vol tenir continuïtat els anys vinents, s'estrenarà el 28 de juliol amb l'espectacle 'Super3 en concert' , que mostrarà l'univers infantil de l'espai de TV3 amb l'actuació del grup SP3.

D'altra banda el festival ha posat en marxa un projecte solidari en col·laboració amb la Creu Roja per finançar una ambulància medicalitzada pel municipi de Palafrugell. Una part de la recaptació de la Gala Lírica de la soprano Ainhoa Arteta i el baríton Juan Jesús Rodíguez anirà destinada a l'adquisició d'aquests vehicle.

Entrades 'sense IVA'

El Festival de Cap Roig optarà per no "carregar" l'augment del 13% de l'IVA cultural (actualment d'un 21%) en el preu de les entrades. I no només això, sinó que "ha fet un esforç", en paraules del director general adjunt de CaixaBank, Jaume Giró, per reduir el preu mitjà de les entrades en un 16%. El cost de les entrades fluctuarà entre els 18 i els 130 euros.

Les dues decisions s'han pres malgrat que el pressupost del festival serà enguany un 20% inferior al de la darrera edició. L'aportació de 'La Caixa', principal patrocinador del certamen, és la mateixa que l'any passat. No obstant això, si el 2012 el festival va tancar uns comptes de 2,9 milions d'euros, enguany el pressupost es queda en 2,2 milions.