Els Jardins de Santa Clotilde de Lloret es colen al tràiler de la preqüela de Joc de Trons

House of the Dragon s'estrena aquest agost a HBO

L’esperada preqüela de ‘Game of Thrones’ ja té data d’estrena. Serà el 22 d’agost quan la plataforma de streaming HBO estrenin cada setmana un episodi de ‘House of the Dragon’, avantsala de la mediàtica sèrie internacional que s’ha convertit en èxit mundial i que ha estat rodada parcialment als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (Selva). HBO va llençar la setmana passada un tràiler d’uns dos minuts en el que ja s’hi intueix el perfil dels xiprers característics dels jardins amb el mar Mediterrani de fons.

L'espai de la Costa Brava va acollir el rodatge de 'House of the Dragon' del 29 d’octubre fins el 10 de novembre de l'any passat. La producció estava formada per 250 persones, una Tech Base que es va instal·lar a la pineda de cala Sa Boadella per als camions de mig tonatge i una Base Camp situada a la terminal d’autobusos de Transports Pujol per instal·lar les 15 caravanes i els 10 vehicles de gran tonatge (1.000 kg). Respecte a l’allotjament, l’equip va pernoctar a l’Evenia Olympic Palace, on també varen fer ús de diverses sales de reunions, i alguns dels actors i actrius ho van fer a l’hotel Casa Coco, un hotel boutique inaugurat el 2021 i que compta amb 22 habitacions.

El rodatge va blindar els Jardins de Santa Clotilde durant els dies 8 i 9 de novembre i en paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, ens que gestiona la divisió del Lloret Film Office, “tot i tractar-se del rodatge d’una superproducció, amb les expectatives que això genera, la gestió i coordinació amb la productora Fresco Films (emissària d’HBO a Espanya) va ser molt fàcil i professional”. Fresco Films va escollir els Jardins de Santa Clotilde pel seu estil renaixentista i per la seva panoràmica sobre el mar. Elizabeth Keegan explica que “intuïm que els Jardins de Santa Clotilde es podran reconèixer fàcilment ja que no varen haver de transformar gens l’espai a nivell d’atrezzo i decoració”.

El passat mes d’abril Lloret de Mar també va saltar a les pantalles de cinema de tot el món amb “Uncharted”, la superproducció de Sony que va rodar una de les seves escenes a cala Sa Boadella amb Tom Holland com a protagonista.

El Lloret Film Office porta més de 15 anys de trajectòria en la gestió professionalitzada de tot tipus de produccions audiovisuals a Lloret de Mar. Amb més d’una trentena de rodatges l’any.