Ja són dotze les punxades que investiguen els Mossos a Lloret de Mar

Totes han passat a l'oci nocturn i cap s'ha pogut relacionar amb abusos sexuals o robatoris posteriors

Ja són 17 les denúncies per punxades que investiguen els Mossos d'Esquadra: dotze a Lloret de Mar (Selva) i cinc a Barcelona. Segons ha explicat la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, a 'El món a RAC1', estan investigant si les punxades tenen relació amb la població turística. Totes s'han produït a l'entorn de l'oci nocturn quan les víctimes estaven de festa.

Les víctimes són setze noies i un noi. Una d'elles va aconseguir evitar que la punxessin. Escudé ha assegurat que "no s'ha de crear un clima de terror" i ha remarcat que en cap dels casos es pot relacionar les punxades amb agressions sexuals ni delictes contra el patrimoni: "Les víctimes només refereixen haver rebut una punxada".

A més, la portaveu ha explicat que tots els casos, també a França, s'han produït en municipis amb turisme d'oci nocturn. Per això, investiguen si estarien relacionats amb el turisme tot i que tenen totes les línies d'investigació obertes i ho estan tractant de manera prioritària perquè poden generar alarma social: "S'està treballant intensament perquè sabem que és un fet que crea alarma social i que angoixa molt".

Els Mossos recomanen a les persones afectades que vagin immediatament a un centre sanitari per fer proves toxicològiques per determinar si hi ha algun intent de submissió química i que ho denunciïn.