Palafrugell mostra el seu rebuig a un comentari de Facebook on s'incita a la violència contra els regidors

L'usuari Miquel Lay critica un projecte municipal i diu "Segons quin país, això seria bala segura"

La sessió plenària d'ahir a l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) va finalitzar amb la lectura d’un comunicat de rebuig a un missatge d’un usuari a les xarxes socials. El text, consensuat entre tots els representants dels diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, condemnava la utilització d’una publicació a Facebook per enaltir o incitar a la violència en referència a una actuació urbanística municipal. El comunicat el va llegir el regidor i primer tinent d’alcalde, Josep Piferrer.

La publicació polèmica es va redactar en forma de comentari sota un post on es criticava una actuació urbanística portada a terme per l’Ajuntament. Allà, hi va afegir un comentari signat per “Miquel Lay” que diu textualment: “Segons a quin país, això seria bala segura!”

Des del consistori consideren aquest missatge de l’usuari “Miquel Lay” com "una falta de respecte intolerable i d’actitud insultant". En el comunicat diuen entendre que tota obra de govern és susceptible de ser criticada, en exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió; "però els límits de la convivència fan intolerable un escrit on es desitgi la mort d’algú i s’invoqui a les armes per solucionar el problema", assenyala.

Per tot això, exigeixen a l’autor autor la retirada del comentari i una rectificació pública, "a fi de retornar la crítica al camp de la convivència d’on mai no hauria d’haver sortit". També reclamen a les persones que permeten publicacions de tercers als seus murs o perfils socials, que actuïn en conseqüència i retirin, si no ho fa el propi autor, els comentaris susceptibles de general odi o violència.

L'usuari repudiat per l'Ajuntament és un veí del poble que gestiona aquesta compta falsa sota pseudònim. És un conegut dibuixant que publica en una revista del municipi i el comentari en qüestió l'ha escrit al mur d'un usuari que va penjar el seu dibuix criticant els canvis aplicats a la carretera vella de Palafrugell.