Paguen 22.200 euros per un sopar amb Ferran Adrià

Sothesby ha subhastat l'apat per a quatre persones a Hong Kong

La subhasta del celler d'El Bulli de Ferran Adrià ha recaptat un total d'1,4 milions d'euros, segons ha confirmat Sotheby's, que ha publicat a la seva pàgina web els resultats de la venda, celebrada aquesta passada nit a Hong Kong. Els diners recaptats serviran a Adrià per impulsar el seu nou projecte, ElBulli Foundation.

Entre els principals atractius de la subhasta hi havia una trobada personalitzada amb Ferran Adrià a 'elBulliTaller' seguida d'un sopar per a 4 persones al seu restaurant de Barcelona, Tickets. La nit gastronòmica s'ha adjudicat per 22.235 euros. Pel que fa als vins, hi ha hagut vendes molt elevades, com la del lot de Chateau Petrus 1982, pel quan s'han pagat 18.461 euros.

Però el vi més car de la subhasta ha estat un lot de Romanee Conti del 1990, que s'ha adjudicat per un preu de 56.824 euros, molt per sobre de l'estimació d'entre 26.000 i 38.000 que havia fet la casa de subhastes Sotheby's. Els lots de Romanee Conti del 2003 i el 2000 han estat les segones i terceres ventes més importants de la nit, amb 54.354 i 46.942 euros respectivament.

Els següents vins del celler d'ElBulli pels quals s'ha pagat més diners han estat els Montrachet Domaine de la Romanee Conti del 2003 i 2000, adjudicats per 29.647 i 27.177 euros. Seguidament s'ha venut un lot de La Tache 2003 Domaine de la Romanee Conti per 22.235 euros, el mateix preu pel que s'ha adjudicat el sopar per a 4 persones.

Entre les vendes de la nit també hi havia diversos uniformes de xef de Ferran Adrià. Un d'ells, firmat i que el cuiner català va utilitzar en el seu últim any al capdavant dels fogons d'El Bulli, s'ha venut per 1.100 euros. A subhasta també s'hi podien trobar menús de l'emblemàtic restaurant de Cala Montjoi, a Roses, pels quals s'han pagat fins a 700 euros, així com també coberteria o plats.