Caldes de Malavella vendrà una parcel·la de 3 MEUR per a finançar dos equipaments

Seran la Biblioteca i el Centre Cultural del municipi

El ple de l'Ajuntament de Caldes de Malavella (Selva) celebrat ahir al vespre va aprovar la venda d'una parcel·la del Sector del Golf valorada en 3 milions d'euros (MEUR) juntament amb la reforma i ampliació del projecte de la nova Biblioteca i Centre Cultural, l'establiment del servei municipal d'Escola de Música i l'aprovació del seu reglament de funcionament. 

La venda de la parcel·la servirà per finançar la nova Biblioteca i Centre Cultural i es durà a terme mitjançant concurs públic, tenint en compte diversos criteris d'adjudicació. L'alcalde, Salvador Balliu, defensa que “és un projecte ambiciós, de 1.300 metres, valorat amb més de 3 milions d’euros i que compta amb subvencions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona”. 

Durant la sessió també s’ha tractat l’establiment del servei d’Escola Municipal de Música de Caldes de Malavella, així com el seu reglament de funcionament. La voluntat de l'equip de govern és que aquest servei municipal ofereixi a la població els mitjans pedagògics i materials per a una educació musical de bon nivell que promogui la pràctica individual o col·lectiva d’aquest art dins d’un àmbit d’estudis no reglats, facilitant i garantint als veïns del municipi espais i propostes per fomentar el plaer per a la pràctica instrumental i/o vocal.

La regidora d’Ensenyament, Àngela Frigolé, detalla que “fa molts anys que l’Ajuntament està donant el servei de música, fins ara s’han utilitzat diferents locals del poble i gràcies a la construcció de l’Escola de Música es poden tenir tots els serveis agrupats en un sol establiment”. 

L’Escola de Música de Caldes també tindrà la visió de convertir-se en un centre de referència per a les persones que volen gaudir, practicar o estudiar la música en qualsevol dels seus formats. En aquest sentit, Frigolé ha afegit que “es pretén donar un servei a tota la població de Caldes, tant a les persones que vulguin dedicar-s'hi professionalment com les persones que només vulguin gaudir de la música”. 

Altres punts tractats en l’ordre del dia han estat la licitació del contracte dels serveis de neteja d’edificis municipals de l’Ajuntament, centres d’ensenyament, equipaments esportius i altres edificis, així com la inscripció de l’Associació de Comerciants i Empreses de Caldes de Malavella i l’associació SOS Cat’s en els Registres d'Associacions i Entitats Ciutadanes. 

Finalment, s’han portat a acord la moció presentada pel grup municipal Junts per Caldes en suport a la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya i al Consell Consultiu de la Gent Gran de la comarca de la Selva, per a l'aplicació de solucions que ajudin a viure millor.