Una tempesta refresca part de Girona i posa fi a disset dies de sequera

Protecció Civil ha emès un avís per temps violent aquest vespre a la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà

ACTUALITZAT 20:27h | Les comarques de la Garrotxa, Ripollès, Pla de l'Estany, Alt Empordà i Gironès han tornat a rebre precipitació aquesta tarda després de 17 dies sense pluja. Les primeres gotes han arribat a quarts de set de la tarda amb timidesa per deixar pas posteriorment a una tempesta que ha concedit registres de fins a sis litres per metres quadrat a Olot pels voltants de les vuit del vespre.

Posteriorment la precipitació també ha caigut en altres indrets com Besalú, Banyoles (Pla de l'Estany), Navata, Figueres (Alt Empordà) i a les 20:27h es trobava a les portes de Girona.

Per la seva banda, Protecció Civil ha emès un avís per temps violent al Ripollès, l'Alt Empordà i la Garrotxa davant la possibilitat de caure pedra d'un diàmetre major a dos centímetres i ratxes de vent superiors als 90 km/h, podent-se generar esclafits, tornados o mànegues.

La temperatura també ha registrat una davallada respecte els valors registrats ahir a aquesta hora. A les vuit del vespre del diumenge a Olot marcava 31,4 graus centígrads, mentre que amb la tempesta ha baixat fins als 23ºC.