El CEIP Pericot de Girona demana més espai als mòduls i lamenta la poca receptivitat d'Educació

Respecte el CEIP Bosc de la Pabordia tenen 120 metres quadrats menys de mòduls i 1.000 menys de pati

Els alumnes del Pericot, de la zona nord-centre de Girona, actualment assisteixen a classe en un centre constituït per mòduls prefabricats a la zona sud de la ciutat. En aquest sentit la portaveu de l'AMPA recorda que els problemes del CEIP s'arrosseguen des dels seus inicis fa 5 anys, quan es van situar aquests mòduls provisionals fora de la seva àrea de referència, 'amb totes les conseqüències negatives que ha tingut aquesta decisió'. Lamenta que durant aquests anys, 'en lloc d'intentar pal·liar les dificultats, Educació s'ha negat repetidament a fer qualsevol canvi'.

Per al curs vinent el Departament els ha fet la proposta de distribuir els espais de l'escola d'una manera que 'perjudica greument els nens, limita les possibilitats de desenvolupar la tasca educativa', i redueix espais docents i no docents, com són les aules de psicomotricitat, el menjador i l'espai de pati. El poc espai al menjador, per exemple, obliga a fer tres torns i a reduir el temps per als àpats, denuncia Garcia. D'altra banda, respecte a l'altra escola lamenten que surten 'greument perjudicats', amb menys metres quadrats de mòduls i pati, tot i que segons dades de principis de maig hi haurà només 11 alumnes menys al Pericot.

Davant d'aquesta situació, que tant l'AMPA com direcció consideren 'inacceptable', segons ha concretat Garcia, van fer una proposta tècnica i 'argumentada' a la Conselleria d'Educació per aconseguir una distribució 'equitativa i justa' per als dos centres veïns. Van reunir-se l'1 de juny amb el delegat del Departament a Girona, Andreu Otero, però la trobada 'només va durar 4 minuts'. 'El delegat va dir que no s'havia mirat la proposta i que no estava disposat a fer res per canviar la situació', recorda la portaveu de l'AMPA.

En la seva proposta demanaven que s'incrementi el mòdul on es volen situar les aules de tercer i segon de la Pabordia a 270 metres quadrats i que el mòdul d'administració d'aquest centre, que és de 150 metres quadrats, passi a ser del Pericot. Així aquest CEIP aconseguiria 60 metres quadrats més de mòduls, que consideren justificats perquè el Pericot necessita una aula més que la Pabordia –per al curs vinent el Pericot comptarà amb una aula de 3r que la Pabordia no tindrà.

L'escola nova, massa tard

Per la seva banda, Otero ha argumentat que la nova escola Pericot ja està licitada i adjudicada i, 'si no hi ha cap retard remarcable, podria estar acabada sinó a començaments del curs 2011-12, al cap d'un parell o tres de mesos'. Així doncs, el delegat d'Educació recorda que 'aquesta provisionalitat té una durada ja fixada', i afegeix que 'aquesta mica de diferència d'espai és totalment suportable'.

En aquest sentit, la portaveu de l'AMPA diu que l'escola nova tardarà 'com a mínim 15 mesos', i 'això representa un curs sencer i possiblement part del següent'. 'El desenvolupament dels nostres fills no espera 2 anys, sinó que requereix solucions ara', ha remarcat Garcia. El nou edifici ha de permetre que els alumnes tornin al seu barri i disposin d'un centre amb els espais adients. Això evitarà els problemes que denuncien actualment, que és que més del 90% dels nens han d'usar el transport i el menjador escolar, 'dificultant molt l'arrelament'.

Els pares han iniciat un seguit d'accions perquè 'no estem disposats que l'educació dels nostres fills es degradi', segons Garcia, i pretenen fer arribar les seves queixes al Síndic de Greuges o al conseller Ernest Maragall, entre d'altres.