Les obres de la nova escola de Roses començaran a finals d'any

El projecte executiu està pendent de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat

El procés per a la construcció de l'escola Montserrat Vayreda de Roses (Alt Empordà) segueix el seu curs a pesar de les dificultats econòmiques. El Govern va adjudicar aquest gener la redacció del projecte a l'empresa Baas Arquitectes i s'està a l'espera de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat per poder tirar endavant el projecte executiu. La regidora d'Ensenyament del municipi, Sílvia Useros, explica que si no hi ha cap més entrebanc, la previsió és que a finals d'aquest any ja es comencin a fer els moviments de terres.

Aquesta és una obra molt reivindicada que ha estat motiu de protestes dels pares per reclamar un centre nou després de més de set anys amb els barracons. L'any 2012, la Generalitat va incloure una partida de més de 321.000 euros per a la redacció del projecte i aquest mes de gener es va adjudicar a l'empresa Baas Arquitectes de Barcelona. El següent pas serà l'aprovació del projecte executiu -pendent dels pressupostos del Govern- per poder iniciar les obres. Aquesta és la resposta per escrit que ha donat la conselleria arran d'una pregunta del PP formulada pel diputat Enric Millo.

Des de l'Ajuntament de Roses, calculen que el moviment de terres als terrenys podrien començar a finals d'aquest any si no sorgeixen imprevistos. Volen ser cauts a l'hora de fixar terminis, segons reconeix la regidora d'Ensenyament, Sílvia Useros, perquè aquest és un tema que preocupa especialment als pares, que porten anys reclamant una escola nova. Fa més de set anys que els alumnes estan en barracons.

De moment, i abans de poder fer al·legacions al projecte executiu, ja han vist que cal modificar l'entrada a l'escola, que dóna a les obres d'accés que s'estan fent al Vial Nord. Des de l'Ajuntament, proposen un altre costat per facilitar l'aparcament i desplaçament dels vehicles, segons explica la regidora. "El que volem és que els pares puguin deixar els nens i que no hagin de passar per la rotonda prevista i evitar així el col·lapse de vehicles", assenyala.

Fa tres setmanes, el consistori es va reunir amb representants dels serveis territorials d'Ensenyament de la Generalitat, que els van reiterar que aquesta és una obra "prioritària" que està seguint el procés previst. En l'inici de curs 2012-2013, el Departament va explicar que l'escola Montserrat Vayreda ha d'estar enllestida el 2014 amb un pressupost de més de 5 MEUR. El centre es farà als terrenys que el consistori va cedir i que es troben a la zona esportiva on s'està construint un accés.