Catalunya viu una Setmana Santa de les menys accidentades

El Servei Català de Trànsit destaca que l'any passat van morir 12 persones en accident i aquest any, tres

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha destacat aquest dilluns que serà la Setmana Santa amb "més alta densitat de trànsit a les carreteres catalanes".

Isern ha explicat que a les set de la tarda ja havien entrat a l'àrea metropolitana més 515.000 vehicles, un 85% del total de vehicles que creuen que arribaran als 610.000. Així mateix i a l'espera que acabi l'operació tornada de vacances, Isern ha explicat que amb tres morts en accident de trànsit ha estat la Setmana Santa amb "la sinistralitat més baixa de la història" des que el Servei Català de Trànsit té les competències en aquesta matèria (1997).

En declaracions fetes aquesta tarda, Isern ha destacat que ha estat una Setmana Santa amb molt volum de vehicles i creu, a falta que acabi aquesta jornada, que serà la Setmana Santa amb més alta densitat de trànsit a les carreteres catalanes. A les set de la tarda, ha apuntat que més 515.000 vehicles ja havien tornat a l'àrea metropolitana: "Un 85% del total de vehicles que considerem que entraran i creiem que al final seran uns 610.000 vehicles que tornaran" a Barcelona. En aquest sentit, ha considerat que aquesta pot ser l'operació tornada amb més densitat de trànsit dels últims anys.

"Del gran volum de cotxes que va sortir en una primera fase, que va començar el 22 de març, i la segona fase, el dijous de Setmana Santa, han sortit uns 610.000 vehicles". Ha recordat que el 2009 va ser l'any amb més densitat de trànsit de les carreteres catalanes i que seria superat per aquest any.

Isern ha explicat que hi ha hagut més vehicles a les carreteres perquè han disminuït les sortides amb avió o en transport de ferrocarrils. "S'ha optat per fer recorreguts més curts i amb vehicles propis", ha apuntat.

Baixa sinistralitat

Així mateix, Isern ha explicat que ha estat l'any de la sinistralitat més baixa de la història del Servei Català de Trànsit. "Tenim tres accidents mortals, que són molt inferiors als 12 que hi va haver l'any passat", ha remarcat. En aquest context, ha valorat "la gran tasca dels conductors que han posat un punt de prevenció i de precaució en tots els desplaçaments de Setmana Santa". Així mateix, ha demanat precaució i prudència als conductors que encara havien de tornar a casa seva.

Hi ha hagut tres accidents mortals: un accident a la N-2 al terme municipal de Capmany; un atropellament a Terrassa i un accident mortal al terme municipal de Catllar. De fet, Isern, tot i la reducció de les víctimes mortals, ha recalcat que "no es pot donar per bona una xifra de mortalitat en carretera".

Retencions

Pel que fa les retencions, Isern ha dit que la situació es normalitza, tot i que s'han detectat problemes a l'AP-7, l'A-2 i la N-340. El màxim de retenció va ser la tarda d'aquest de diumenge amb cues de fins a 16 kilòmetres a l'AP-7 i la N-2 i aquest diumenge ha dit que han estat entre 6 i 8 kilòmetres de retencions en aquestes mateixes carreteres.