Els germans Roca es faran càrrec de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis

La setmana vinent signaran el contracte i començaran les obres que poden durar quatre mesos

La Fortalesa de Sant Julià de Ramis (Gironès) podria reobrir les portes novament però de la mà dels tres germans d'El Celler de Can Roca, que pretenen fer-se càrrec de les instal·lacions que porten tancades d'octubre de 2020.

Les negociacions, que segons ha avançat El Punt Avui, han estat llargues i plenes d'entrebancs, sembla ser que han prosperat i podrien signar el nou contracte la setmana vinent. La seva intenció és canviar-li el nom, passant a dir-se Roca Sant Julià, aprofitar les àmplies instal·lacions per a fer esdeveniments amb capacitat per 400 persones (banquets o casaments), reobrir l'hotel i aprofitar el restaurant existent.

Amb tot, el passat cap de setmana ja van posar-la a prova organitzant un casament i el resultat va ser satisfactori. De les 15 habitacions que conformen l'hotel que havia obtingut cinc estrelles de categoria en modificaran alguns aspectes del mobiliari, mentre que pel que fa al restaurant -antigament encapçalat als fogons per Jordi Cruz- obrirà amb la filosofia del Normal de Girona.

Josep Roca ha assegurat en declaracions al mateix rotatiu que les obres per a condicionar les instal·lacions començaran un cop signat el contracte i podrien durar entre tres i quatre mesos per a adaptar-lo a les seves necessitats i serveis que volen oferir.

El complex va obrir portes per primera vegada el juliol del 2018 de la mà d'Or Joiers, que hi van fer una inversió de 14 milions d'euros (MEUR) després de vuit anys d'obres. El promotor, Ramon López, va morir poc temps després i amb l'arribada de la pandèmia els hereus van decidir tancar i repensar el model.