El Girona FC sofreix les baixes

No aconsegueix remuntar davant el Numáncia (2-1)

El repte era majúscul. Una plaga de baixes afectava de ple la columna vertebral del Girona, que havia d’enfrontar-se al Numància sense els centrals, el lateral esquerre i els dos migcampistes habituals –Chus Herrero, Migue, David Garcia, Luso i Tébar–. I per si això fos poca cosa, el conjunt gironí afrontava el duel amb un gol en contra des del principi. El més difícil era sobreposar-se a tot això i quan semblava que ho havia aconseguit, el 2-1 de Regalón l’ha tornat a tombar.

La derrota de Las Palmas i l’empat de l’Alcorcón oferien l’oportunitat d’ampliar el coixí de punts amb la frontera del play-off i d’entrar en la zona d’ascens directe a la Primera Divisió. Però també eren un avís seriós de les dificultats de la categoria a aquestes alçades de la pel·lícula. El Girona les ha viscudes a Los Pajaritos, on un gol de Nagore al minut 3 li ha complicat encara més les coses. El migcampista basc ha rematat la centrada d’un córner a l’àrea petita davant la permissivitat de Jose, que no l’ha marcat bé.

Com tot l’equip, el lateral s’ha refet a la segona meitat. Només en començar, una centrada seva s’ha convertit en un xut perfecte que ha superat Herrerín per tot l’escaire. El golàs empatava el marcador i donava esperances a un Girona que ho tenia tot de cara per culminar la remuntada. Sobretot després que, tres minuts més tard de l’1-1, l’àrbitre expulsés Jaio per doble amonestació.

Ni amb superioritat

Amb un home més, els gironins s’han fet tímidament amb el control de la pilota, però no han tingut temps d’inquietar la porteria rival. De seguida, han vist com un altre córner mal defensat els tornava a condemnar. Aquesta vegada, l’home que ha quedat retratat ha estat Dani Mallo que ha fet una mala sortida, no ha tocat la pilota i ha regalat a Regalón la possibilitat de rematar a porteria buida. El central del Numància no l’ha desaprofitat i ha tornat a avançar els seus.

El 2-1 ja no s’ha mogut. El Girona ha fet mèrits per, com a mínim, empatar el partit, però Javi Acuña, en dues ocasions, i Ion Vélez, ja al 90′, han fallat. Un punt hagués permès els de Rubi quedar-se quarts a la classificació, en solitari, per davant del Vila-real. Ara, empaten a punts amb els groguets. Per sota, el primer equip que no jugaria la promoció, la Ponferradina, és a cinc punts, i per sobre, l’ascens directe és a dos. La situació, més igualada, continua sent de privilegi, però això no ha d’amagar que el partit d’avui no s’havia d’haver perdut.

La fitxa tècnica

Numància: Herrerín; Malón, Jaio, Juanma, Ripa; Nagore, Antonio Tomás, Julio Álvarez, Natalio (Del Pino, 88’), Cedrick (Regalón, 52’) i Pedro Martín.

Girona: Dani Mallo; Jose, Richy, Moisés Hurtado, Juncà; Pere Pons, Eloi Amagat, Juanlu Hens (Toni Moral, 65’), Gerard Bordas (Acuña, 55’); Jandro i Felipe Sanchón.

Gols: 1-0, Nagore (2’); 1-1, Jose (50’); 2-1, Regalón (61’).

Àrbitre: Lesma López (comitè madrileny). Ha ensenyat targeta groga als locals Nagore (37’), Antonio Tomás (66’) i Pedro Martín (68’) i als visitants Jose (25’) i Gerard Bordas (40’). Ha expulsat Jaio per doble amonestació (21’+53’).