El Girona FC busca la quarta victòria consecutiva a Los Pajaritos

Sis autocars amb 386 aficionats es desplaçaran a Sòria per animar l'equip des de la grada

El president del Girona FC, Joaquim Boadas de Quintana, explicava aquest dijous en una entrevista a AraGirona.cat que dels 33 punts que queden per disputar-se l’equip n’hauria de fer 21 per assegurar-se la segona plaça, la que garanteix l’ascens directe a Primera Divisió. El camí a seguir per a Boadas és el de guanyar els sis partits que queden a casa -18 punts- i treure’n tres més en els cinc desplaçaments que resten pel final. Segons aquests càlculs, la promoció directa pel Girona estaria al voltant dels 75 punts.  

El sempre prudent tècnic blanc-i-vermell Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ va confessar, en la roda de premsa prèvia al partit d’avui, que “tot i que el discurs habitual seria que nosaltres mirem partit a partit, no us enganyaré, perquè calculem que si fem entre 66 i 68 punts ens assegurarem el play-off”. Més cautelós que el president, per a Rubi “fer-ne 15 ens garanteix, segur, la fase de promoció. Estem en un moment molt dolç i prefereixo anar veient si ens traiem de sobre el setè, tot i que si a falta de sis jornades seguim tant amunt lluitarem per l’ascens directe”.

Visita a “un dels millors equips de la segona volta”

Sigui quin sigui l’objectiu que s’hagin marcat dins el vestuari, el cas és que el camí passa per treure petroli de la visita a Los Pajaritos. Per a Rubi el Numància és “un dels millors equips de la segona volta, que ha anat de menys a més durant l’any i que ara està demostrant tot el potencial que té. Està molt compensat i sap quan pot ser més creatiu i quan ha de ser més pràctic i directe”. Les sensacions de Rubi respecte el bloc dirigit per Pablo Machín venen justificades per les estadístiques, que mostren com els ‘vermellons’ no han perdut cap dels darrers set partits, dels quals només han encaixat dos gols. Per si tot això fos poc, la porteria de Los Pajaritos només s’ha vist perforada en set ocasions pels equips visitants durant aquesta temporada. Una xifra espectacular que ha passat factura als grans equips de la categoria com són l’Elx o l’Almeria, incapaços de sortir amb els tres punts del fortí numantí.

“És un equip molt dur, que defensivament ha estat sòlid durant tot l’any i que ara està demostrant les bones armes que té al davant. A més, en pilota parada és un dels més forts de la lliga”. Aquestes eren algunes de les indicacions que feia Rubi respecte el quadre castellanolleonès, que ve d’empatar al camp del poderós Alcorcón –l’ex gironí Dani Nieto va posar la igualada en el marcador en el descompte-.

Rubi va voler destacar, com a actius “que més el preocupen”, l’extrem dret Natalio, la velocitat de Cedric, el poderós joc aeri i per aguantar les pilotes dels davanters Pedro Martínez i Juanjo, i el talent dels mitges puntes Julio Álvarez i Bedoya. Amb tot, un conjunt que està “en un bon moment de forma, lluny de la irregularitat” que ha tingut en diversos trams de la temporada.

Tébar i David García, baixes d’última hora

Rubi s’ha endut un total de 19 jugadors a Sòria, i no serà fins a hores abans del partit quan en descartarà a un de la convocatòria. A banda dels lesionats de llarga durada Benja, Garmendia i Chus Herrero, tampoc han viatjat amb l’expedició Migue, sancionat per acumulació de targetes, ni Marcos Tébar ni David García. Tots dos van ser dubte fins a última hora però al final van acabar no pujant a l’autobús blanc-i-vermell direcció Sòria. L’edema al compartiment extern del genoll dret de Tébar no ha evolucionat com era d’esperar aquesta setmana i per això s’ha quedat a Girona, igual que David García, amb un vessament a la baina de l’adductor de la cuixa dreta que ja va impedir-li jugar la setmana passada contra el Mirandés,

El més probable, igual que la jornada anterior, és que David Juncà substitueixi al manresà en el lateral esquerre, mentre que Eloi Amagat i Moisés Hurtado són els que tenen més números per acompanyar a Luso en el doble pivot. Hurtado, però, podria sortir a l’eix com a relleu de Migue, i per tant seria Eloi l’encarregat de dirigir l’equip des del centre del camp. Rubi va explicar dijous que el jove Juncà va realitzat davant el Mirandés “el partit més complet d’aquesta temporada. Es va projectar moltíssim en atac, i tot i que tenia un davanter que li podia anar força bé i aquesta setmana seran davanters amb característiques diferents, el veig molt capacitat per anar donant passos endavant perquè m’ho demostra dia a dia i per això estic molt tranquil”.

6 autocars i 386 aficionats a Sòria

La iniciativa del club de pagar l’entrada i el desplaçament a tots aquells aficionats que volguessin donar suport al Girona des de les grades de Los Pajaritos ha estat tot un èxit i fins a sis autocars han sortit avui a les nou matí de l’esplanada de Montilivi direcció Sòria. L’expedició arribarà vora les cinc de la tarda a la ciutat castellanolleonesa, quatre hores abans del duel amb el Numància. La tornada està prevista a partir de les 12 de la nit, i l’arribada a Girona cap a les vuit del matí de demà dilluns 1 d’abril. Una ‘pallissa’ de bus, això sí, gratuïta, que ha de servir perquè l’equip marxi de Sòria amb tres punts més a la butxaca. No serà fàcil, però el suport des de les grades està més que assegurat.
 
FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Jose, Moisés Hurtado, Migue, Juncà; Luso, Eloi; Felipe, Jandro, Jofre; Acuña.    
CD NUMANCIA: Biel Ribas; Iván Maón, Jaio, Juanma, Ripa; Nagore, Antonio; Natalio, Julio Álvarez, Cedric; Pedro Martínez.   
ÀRBITRE: José Luís Lesma López (Comitè Madrileny) 
DIA I HORA: Diumenge, 31 de març de 2013, a les 21:00 hores (Teledeporte) 
ESTADI: Los Pajaritos