Una vintena de treballadors secunden la vaga al cremallera de Núria

El comitè d'empresa considera que uns serveis mínims del 50% són "totalment abusius"

Una vintena de treballadors del cremallera de Núria ha secundat el segon dia de vaga des de l'estació de Queralbs. Han iniciat les mobilitzacions des de Ribes Vila, amb una marxa lenta de cotxes fins a Queralbs, que ha provocat una llarga cua i ha alentit l'accés dels vehicles a l'estació per agafar el tren. Un cop concentrats, els manifestants han informat els clients dels motius de la vaga en un clima de total normalitat. El delegat de CCOO a Vall de Núria, Marc Cardona, ha explicat que protesten contra les retallades al sector públic i denuncien que l'empresa hagi congelat el conveni col·lectiu vigent. A més, Cardona considera que els serveis mínims imposats del 50% són "totalment abusius".

Una vintena de treballadors del cremallera de Núria s'han manifestat aquest dissabte al matí a l'estació de Queralbs durant la vaga convocada a l'empresa per segon dia consecutiu, d'un total de tres. Reclamen que no se'ls apliquin les retallades com a treballadors públics, ja que no són funcionaris, i es compleixin totes els punts del conveni col·lectiu vigent.


El comitè d'empresa ha explicat que un dels motius de la protesta és que se'ls està aplicant les retallades de la funció pública tot i no ser treballadors funcionaris, i sense que hi hagi els pressupostos aprovats. El delegat de CCOO a Vall de Núria, Marc Cardona, ha explicat que els treballadors estan acumulant retallades des del 2010, que se situen al 7'19%. Segons el líder sindical els treballadors es troben en unes condicions "mínimes", tant de personal com salarials.

Els treballadors consideren que les retallades que han rebut els treballadors de la divisió de Turisme i Muntanya de FGC, entre els que es troben els treballadors del cremallera i el funicular de Montserrat, ''sobrepassa les retallades del sector públic'' i reclamen un nou marc de negociació amb la direcció de l'empresa. Si la direcció no s'avé a negociar les seves demandes, Cardona ha assenyalat que no descarten dur a terme noves mobilitzacions.

Durant aquests tres dies, el cremallera de Montserrat dies tampoc dóna servei entre les 10.30 i les 12.30, i entre les 16.30 i les 18.30. Es tracta de dies de màxima afluència de visitants al Monestir.