Denunciada una empresa per fer una neteja forestal sense permís a Calonge

Hi havia actiu el pla Alpha 3 i només duien dos extintors, un d'ells caducat

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van procedir el passat 15 de juliol a la denúncia d'una empresa que estava realitzant tasques de neteja forestal en una finca situada a menys de 500 metres del bosc que forma part de les Gavarres al municipi de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà).

Els fets van tenir lloc pels voltants de les 13:00h, moment en que es registrava una temperatura propera als 32ºC segons el Servei Meteorològic de Catalunya i estava actiu el Pla Alpha 3 per l'elevat risc d'incendis. Els agents van trobar tres treballadors fent ús de bufadors, desbrossadores i tallagespa a motor que feien les tasques sense disposar dels permisos pertinents.

Aquests es trobaven en un marge de la carretera GIV-6612 en el punt quilomètric 8. Amb tot, les mesures de prevenció per aquests treballs especifiquen segons normativa que sigui indispensable dur extintors, ja que totes les eines que utilitzaven generen flama o guspires o bé s'escalfen molt. En aquest sentit, només duien dos extintors i un d'ells estava caducat.

Els agents van procedir a identificar el responsable dels treballs i a denunciar l'empresa encarregada.