L'Escala tanca la platja de l'Illa Mateua pel despreniment de dues grans pedres

L'Ajuntament envia un informe a Costes i al parc natural perquè estudiïn si cal col·locar-hi una malla de retenció

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) ha tancat la platja de l'Illa Mateua després que s'hagin desprès dues pedres de grans dimensions i hagin anat a parar a la zona on s'instal·len els banyistes. Per evitar riscos, el consistori ha decidit posar dos cartells en quatre idiomes a les escales d'accés que porten fins a la cala, on s'adverteix que hi ha risc de despreniments i s'informa que la platja està tancada.

En paral·lel, l'Ajuntament també ha enviat un informe al parc natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter i al servei de Costes perquè estudiïn si cal col·locar una malla de retenció que eviti més despreniments. De fet, el sistema ja es va posar a part d'aquesta petita cala (on la platja està formada per còdols i roques).

En paral·lel a aquesta mesura, l'Ajuntament ha enviat un informe al parc natural del Montgrí i al servei de Costes perquè estudiïn si cal col·locar una malla de retenció a l'accés a la platja. "Ens hem vist obligats a prendre aquesta decisió mentre no s'analitza si cal fer alguna actuació", diu l'alcalde, Josep Bofill, en referència al tancament d'accés a l'Illa Mateua. "Insistirem per intentar que, si cal fer-hi res, es dugui a terme de la manera més ràpida possible", conclou.