Girona prohibeix accedir a boscos, fer barbacoes a tota la ciutat mentre obre refugis climàtics i dutxes

L'Ajuntament activa la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil per l'onada de calor

Girona ha activat aquest matí en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil per l’onada de calor i el risc d’incendis forestals. L’alcaldessa ha aprovat el decret d’activació, que inclou una sèrie de mesures d’obligat compliment a tota la ciutat. Es mantindran vigents des d'avui i fins que es desactivi l'avís.

D'entrada, es prohibeix accedir tant a peu com en vehicle a qualsevol de les zones boscoses del terme municipal (a excepció d'aquelles persones que hi visquin). Per aquest motiu, hi haurà vigilància especial a l'accés a les Gavarres, que es reforçarà amb la presència d'agents de la Policia Municipal i de voluntaris de Protecció Civil.

També es prohibeix tirar petards o coets, encendre barbacoes o fer foc en qualsevol punt del municipi. A més, entre les onze del matí i les sis de la tarda no es podran fer activitats extraordinàries al carrer (i es recomana que no se'n facin fins a les vuit del vespre).

Refugis climàtics

A banda, amb l'objectiu d'assegurar que tothom es pugui refrescar mentre duri l'episodi, demà i demà passat s'obriran tres centres cívics com a refugis climàtics i les dutxes de dos equipaments municipals. En concret, els refugis seran als centres cívics del Pla de Palau, del Pont Major i de Sant Narcís (entre les onze del matí i les sis de la tarda). I les dutxes de la piscina de Santa Eugènia-Cab Gibert i del pavelló de Fontajau funcionaran de les nou del matí a la una de la tarda, i de les quatre a les vuit del vespre.

Per últim, amb motiu de l'episodi d'elevades temperatures, l'Ajuntament insta la ciutadania a seguir els consells publicats a la web municipal per evitar riscos durant l'onada de calor.