Palamós aprova definitivament les obres de la Fosca que costaran 3,3 MEUR

Els treballs, de setze mesos de durada, podrien començar a finals d'any

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui l'aprovació definitiva de la segona fase de les obres d’urbanització del sector de la Fosca a Palamós (Baix Empordà), unes obres que tindran un cost de 3.330.501 euros i un període d'execució de setze mesos. Els treballs podrien començar els treballs a finals d'aquest any o a principis del 2023.

La nova fase se centra en el sector delimitat per la carretera de la Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de la Fosca i el carrer de l’Església de la Fosca. El cost de l’actuació repercutirà en un 90% en els veïns de la zona a través de contribucions especials.

En el projecte inclou la millora de diversos serveis que consistirà amb un nou enllumenat públic (230.000 euros), la millora del clavegueram (170.000 euros), la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable (156.000 euros) i el soterrament de les xarxes elèctriques (177.000 euros) i de telèfon (128.000 euros). La proposta d’urbanització de tot aquest sector ha de permetre el condicionament de dues zones verdes.

Els treballs també contemplen la prolongació dels trams finals dels carrers de Dues Palmeres i l’Església de la Fosca, que ara no té sortida. Aquesta actuació del projecte ha provocat l’expropiació dels terrenys necessaris per poder realitzar aquesta unió de carrers.