Ripoll tancarà l'accés a la Font del Tòtil i a la Riera de Vilardell a partir del 16 de juliol

La mesura vol evitar massificacions

L'Ajuntament de Ripoll restringirà a partir del 16 de juliol l'accés en vehicle a la Font del Tòtil per tal d’evitar les massificacions. Aquesta és una mesura puntual, que s'allargarà tot l'estiu fins el 31 d'agost. Sí que hi podran accedir els residents i les persones amb autorització de pas. Així des del barri Grup Santa Maria i des de la cruïlla del camí que connecta amb la font d’en Jordana (palanca d’Ordina), el pas estarà tallat i caldrà accedir a peu o amb bicicleta.

Aquesta mesura, s’ha pres arran l’anàlisi de les dades d’ocupació del pàrquing de la Font en anys anteriors, va portar a aplicar el tancament per primera vegada el 2019 i des d'aleshores s'ha repetit anualment per aquestes dates. L'anàlisi efectuat aleshores va determinar una afluència excessiva de vehicles particulars que arriben en aquests dies festius, que aparquen a les vores de la carretera d’accés, que bloquegen els accessos i que a vegades no respecten les normes de convivència establerta. De la mateixa manera l’alt nombre de vehicles posa en perill la seguretat de les persones que passegen pel paratge.

Amb tot, des de consistori també han decidit tancar l'accés rodat a la Riera de Vilardell. L'objectiu és el de preservar l’espai natural i prevenir el risc d’incendi, prohibint el pas de vehicles als camins  que des de Ripoll donen accés al Barri dels Brucs i al Remei i a la riera de Vilardell  excepte els veïns de la zona i els propietaris o arrendataris de les explotacions agràries i ramaderes. D'altra banda s’hi podrà accedir a peu o amb bicicleta.