Els Bombers donen per extingit l'incendi de Castell d'Aro iniciat divendres passat

El foc ha cremat unes 70 hectàrees de massa forestal

Els Bombers de la Generalitat han donat l'incendi de Castell d'Aro (Baix Empordà) per extingit a les 12:49h d'avui segons ha informat el Cos, després que s'iniciés el divendres passat a primera hora de la tarda. Els Agents Rurals han establert que l’extensió cremada puja a les 71,31 hectàrees, de les quals 1,19 corresponen a sòl urbà del terme municipal de Castell-Platja d’Aro.

L'origen del foc va ser causat per la neteja de boscos que s'estava duent a terme en una franja perimetral a la urbanització de Can Manel per, precisament, evitar incendis. En les tasques hi van arribar a treballar més de 70 dotacions dels Bombers que comptaven amb una quinzena d'efectius aeris, quatre d'ells provinents de l'Estat.

Fins a 350 persones van haver de deixar casa seva per precaució i,  per tal d’acollir-los, Protecció Civil i Creu Roja van habilitar el pavelló d’esports de Santa Cristina d’Aro i la Sala Polivalent de Castell-Platja d’Aro. A la matinada van poder retornar a les seves llars un cop es va donar el foc per estabilitzat a les onze de la nit. El foc es va donar per controlat a les 20:38h del dissabte i des d'aleshores han mantingut algunes dotacions a la zona revisant els punts calents i remullant indrets per evitar noves revifalles.

No s'han registrat ferits però algunes cases han quedat afectades per les flames.