Dimiteix en bloc la junta executiva de CCOO de la Garrotxa

Es solidaritzen així amb el delegat comarcal, Francesc López, recentment sancionat

Els 12 membres de l’executiva de Comissions Obreres a la Garrotxa han decidit en ple deixar el sindicat. Els representants comarcals se solidaritzen amb el delegat comarcal, Francesc López, que ha estat sancionat per l’executiva per obrir un bar per a militants i simpatitzants a la seu del sindicat. L’executiva creu que aquesta és l’excusa per apartar de CCOO els representants de la Garrotxa, que s’havien mostrat crítics amb la nova organització territorial que es proposa des de Barcelona.

El delegat de Comissions Obreres (CCOO) a la Garrotxa, Francesc López, ha estat sancionat per l’executiva nacional del sindicat per muntar en un espai sindical proper a les oficines d’Olot un bar per a militants i simpatitzants. Segons la delegació de Girona, l’executiva de la Garrotxa no va seguir el camí pertinent per demanar el permís. Davant de la sanció de l’executiva nacional, els 12 membres de la delegació comarcal de la Garrotxa han decidit deixar el sindicat. Com a resultat d'aquesta decisió, l’oficina de Comissions a la comarca està tancada des d’ahir.

L’executiva comarcal creu que darrere d’aquesta sanció hi ha la voluntat d’apartar-los de la delegació de la Garrotxa. El conflicte ve del congrés nacional de Comissions Obreres celebrada el passat mes de novembre. En aquell moment molts sindicalistes van mostrar-se crítics a la proposta d’organització territorial plantejada per l’executiva nacional que  proposa coordinar les delegacions comarcals des de la capital de la demarcació, en aquest cas Girona.


L’executiva també proposa mantenir més hores obertes les oficines comarcals, però que, per contra, els sindicalistes se cenyeixin a les hores sindicals que tenen marcades per desenvolupar les tasques de representació dels treballadors. Segons l’executiva de Comissions a la Garrotxa, la delegació de Girona està pressionant els responsables d’altres executives comarcals crítiques, com la Selva i el Baix Empordà. Ara, a l’executiva nacional li queda per resoldre el destí de Francesc López i la seva executiva després d’aquest conflicte, una resolució que farà pública durant els propers dies.


 
Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.