Vidreres inverteix 70.000 euros en millorar la zona esportiva

Es modificarà la il·luminació i rehabilitarà el parquet

La zona esportiva de Vidreres (Selva) comptarà aviat amb diverses millores per a facilitar la pràctica de l’esport pels usuaris fent un pas endavant cap a l’eficiència energètica. Per una banda, al pavelló s’hi renovarà la il·luminació de la pista i es envernissarà i pintarà de nou el parquet.  D’altra banda el camp de futbol també comptarà amb lluminària nova. 

Amb la nova llum es passa dels 30KW que actualment hi ha instal·lats als 12,4KW. La potència lumínica augmenta en un 75%, complint així amb la normativa UNE 12193. A banda de l’estalvi, que suposa més d’un 70%, també es permet adaptar la intensitat de la lluminària segons convingui. 

Les millores en la il·luminació dels equipaments permeten fer un salt qualitatiu cap a una major eficiència energètica. Les actuacions inclouen el canvi de les lluminàries existents per unes noves de tipus LED.

La regidora d’esports, Margarita Solé, explica que “els nous llums reduiran el consum energètic i milloraran el confort visual dels equipaments, reduiran les emissions de diòxid de carboni (CO2) i allargaran substancialment la vida útil de l’enllumenat. Tot això permetrà augmentar l’eficiència energètica i assolir un major estalvi en l’energia elèctrica”.  Aquestes millores suposen una inversió de prop de 70.000 euros.

A banda, des de la regidoria s’està treballant per poder canviar la gespa del camp de futbol per posar-ne una d’última generació i que no necessita cautxú. Aquest tipus de terreny és molt més respectuós amb el medi ambient i més agradable per la pràctica esportiva.