L'Ítaca assoleix rècord i reuneix 17.000 espectadors en els concert de pagament

El festival registra un augment als concerts de Sant Joan i un descens en la resta d'activitats

El Festival Ítaca ha venut 17.241 entrades pels concerts de pagament d'aquest 2022. A aquestes espectadors cal sumar-hi uns 10.000 assistents més en activitats gratuïtes i uns altres 8.000 que van veure l'espectacle de drons que el públic podia veure des de l'Estartit, Palafrugell i l'Escala. Amb aquesta proposta, l'Ítaca és el primer festival que programa espectacles on es combina l'art i la tecnologia.

De cara a les properes edicions, els organitzadors han assegurat que mantindran el format de concerts de Sant Joan a l'Estartit i es combinarà amb propostes de petit format amb artistes emergents i consolidats en diversos escenaris en espais bonics de l'Empordà.

Els espectadors que han anat en algun dels concerts provenien de 491 poblacions catalanes o espanyoles. La majoria d'ells provenien de les comarques de Barcelona (un 54%), seguit del públic gironí (41,57%).

Pel que fa al públic que va anar als concerts de Sant Joan, aproximadament el 70% es va quedar a dormir a l'Estartit i un 10% més ho va fer en municipis propers de l'Empordà. Això implica un important impacte econòmic pels negocis de la zona.

A més, l'audiència potencial de les notícies que van publicar els mitjans sobre el festival en la versió de Sant Joan és de 160 milions de persones, entre lectors de premsa digital i en paper, oients de ràdio i espectadors de la televisió.