Dídac Manresa, escollit candidat per revalidar l'alcaldia de Breda per ERC el 2023

Ha rebut l'aprovació per unanimitat de la militància

Els militants d’Esquerra Republicana de Breda (Selva) han escollit l’alcalde del municipi, Dídac Manresa, com a nou cap de llista per a les properes eleccions municipals del 2023. El candidat de la llista republicana ha rebut el suport per unanimitat de la militància. 

L'assemblea, celebrada a l’Espai Jove de la localitat, ha comptat amb la presència del secretari de comunicació de la Federació regional, Andreu Pujol. Manresa, ha assegurat afrontar amb molt d’entusiasme el repte polític de ser reelegit: ”Estic il·lusionat com el primer dia per treballar per Breda i tots els seus ciutadans i ciutadanes.” 

En el seu discurs previ a la votació, Manresa ha defensat la necessitat de continuar amb les polítiques de canvi i de progrés iniciades l’any 2015, posant èmfasi en la transformació que s’ha impulsat al poble durant els darrers anys. Manresa ha afirmat que “Breda ha esdevingut un poble capdavanter en algunes matèries, com ara la mediambiental, esdevenint un dels municipis amb un dels percentatges de reciclatge de residus més alts de Catalunya i impulsant amb empenta polítiques d’estalvi energètic ”.

Al mateix temps, ha remarcat l’avenç que s’està fent en la recuperació del patrimoni històric del poble, que “és un dels principals actius que tenim” al qual s’hi ha dedicat “importants inversions econòmiques i professionals durant els darrers set anys”. Des del seu punt de vista, “la feina que s’ha fet amb aquesta qüestió ha estat importantíssima i encara acabarà de donar fruits durant el darrer any del mandat, però encara no està finalitzada del tot perquè teníem molts deures per fer, havent-nos trobat amb un nucli històric molt degradat, pràcticament ruïnós”.

El candidat s’ha mostrat orgullós i agraït amb la seva elecció: “Em sento molt content d’haver comptat amb el suport rebut. Sense aquest gran equip no hauríem aconseguit transformar Breda”. En el seu discurs, Dídac Manresa també ha destacat els esforços dedicats als equipaments esportius i educatius, havent aconseguit finalment que a Breda fos possible cursar-hi tota l’educació des dels zero fins als setze anys i ha ressaltat les millores fetes al camp de futbol durant els darrers temps. “El nostre projecte ha sigut, és i serà sempre transversal. Ens preocupem per tots els nostres veïns i veïnes perquè puguin desenvolupar la seva vida dins el municipi. En els darrers anys hem aconseguit que a Breda s’hi pugui cursar tota l’educació obligatòria. També, la nostra feina s’ha centrat en la recuperació del nucli històric i en l’ampliació del camp de futbol”, ha conclòs.

L’actual batlle, de 35 anys, ha remarcat que, tot i els dos mandats transcorreguts des de la seva arribada a l’alcaldia l’any 2015, “aquest és encara un projecte eminentment jove, amb una idea clara de poble al cap, que té camí per recórrer”. A més a més, ha assenyalat la voluntat d’incorporar més persones al projecte i ha emplaçat a la militància a “treballar per aconseguir un relleu que agafi el testimoni del projecte d’ERC-Breda de cara a un futur”.