El concurs de joves i conducció ja supera els 1.000 participants

Amb més de 430 treballs ja pujats a la web, els estudiants de secundària participen amb relats, fotografies i vídeos

Més de 100 escoles d’una cinquantena de municipis de Catalunya, Balears i País Valencià participen a la sisena edició del concurs Joves i Conducció, una xifra que creix dia a dia. Enguany s’han registrat més de 1.000 joves i han pujat més de 260 fotografies, 130 relats i 40 vídeos en tan sols dos mesos des de la seva posada en marxa.
 
El Premi Joves i Conducció és un concurs de relats, fotografies i vídeos, adreçat als joves de 13 a 18 anys, organitzat per l’ACPG, el RACC i el Servei Català de Trànsit, al voltant de les activitats que el RACC proposa sobre la seguretat viària i l’assignatura “Educació per a la ciutadania”, i que està oberta la participació dels estudiants fins el 24 d’abril.
 
Els professors de l’assignatura, o els tutors, són els encarregats d’engrescar els seus alumnes i treballar conjuntament els diversos temes a través del concurs.
Els guanyadors opten a premis com iPads, iPods, un viatge a Futuroscope per a tota la classe i més. També hi ha premi per al professor/a més motivador, qui hagi engrescat a un gran nombre d’alumnes i qui hagi aconseguit que creïn treballs de qualitat, guanyarà un pack “escapada relax” per a dues persones.

Qui hi pot participar?
 
La participació en aquest concurs va adreçada als alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, entre 13 i 18 anys. Els alumnes poden participar de forma individual o en grups de fins a 3 integrants, que han d’enregistrar a la web www.jovesiconduccio.cat
 
Quines són les temàtiques?
 
“Si has begut o consumit drogues, no condueixis”
“Alerta, les infraccions són la fase prèvia a l’accident”
“Conseqüències dels accidents”
 
Amb aquests temes s’intenta ajudar als joves a prendre consciència de la importància de tenir cura a l’hora de conduir i els seus perills. Els alumnes poden presentar més d’un treball a concurs, i d’una o vàries de les temàtiques proposades. Ells mateixos han de pujar els seus treballs a la web del concurs per poder participar. Actualment, se superen els 430 treballs pujats, i més de 1.000 usuaris registrats.