L'Ajuntament de Figueres es fa enrere i no compra el cinema Las Vegas

Tenia fins dijous per executar la compra però ha decidit no fer-ho

El cinema Las Vegas de Figueres (Alt Empordà) no reobrirà després que l'Ajuntament ha decidit no tirar endavant amb el procés de compra que tenia opció d'executar. El termini finalitzava aquest dijous i finalment han pesat més els inconvenients de tornar a posar en marxa l'equipament.

El cinema va resultar deficitari des del primer moment de la seva obertura el 2018 de la mà del cineasta Ventura Pons, que tenia intenció de projectar-hi pel·lícules en català. El director va recuperar l'espai, hi va invertir gairebé 2 MEUR -350.000 dels quals aportats per l'Ajuntament-. Però poc després d'obrir van començar els problemes: van haver de fer obres per millorar l'accessibilitat i, uns mesos més tard, els treballadors van denunciar que no cobraven.

Per tot això va acabar clausurant el local i un any més tard l'Ajuntament de Figueres li reclamava els 350.000 euros que havia aportat per ajudar-lo a obrir les instal·lacions. Aleshores però, una segona empresa dedicada a la projecció de pel·lícules arreu de l'Estat, Picking Spi, s'hi va interessar, reobrint portes a finals de desembre del 2019 i amb un contracte de deu anys per a projectar pel·lícules comercials. A partir d'allà va arribar la crisi de la covid-19 i tampoc van poder aguantar, a banda que també va ser necessari clausurar la sala principal degut a que estava mal insonoritzada i les projeccions molestaven als veïns. Amb tot, el febrer del 2021 Las Vegas va tancar per segona vegada.

Sorprenentment, un tercer operador es va mostrar disposat a reobrir l'equipament, alhora que l'Ajuntament de Figueres tenia 12 mesos per comprar-lo i gestionar-lo ell mateix. Aquesta era una opció que l'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, ja es mirava amb reticència assegurant que calia "tocar de peus a terra". A dia d'avui, el tercer empresari s'ha fet enrere i el consistori també, deixant-lo tancat indefinidament i posant punt i final a una aventura iniciada el 2017 quan Pons va anunciar l'obertura de l'espai.