El cinema Las Vegas de Figueres torna a abaixar el teló

Una nova empresa es va quedar el negoci després que el cineasta Ventura Pons el tanqués

Els cinemes Las Vegas no han aconseguit remuntar la crisi de la covid-19 i aquest dimarts han anunciat que tanquen portes. A aquesta situació s'hi ha sumat el fet que fa uns mesos van haver de tancar la sala principal, que està mal insonoritzada, arran de les denúncies d'uns veïns. L'actual gestora hi va fer algunes actuacions però no va aconseguir resoldre el problema.

Aquesta és la segona vegada que l'emblemàtic espai abaixa el teló. La primera va ser el 2019, poc més d'un any després d'obrir. El cineasta Ventura Pons va recuperar l'espai, hi va invertir gairebé 2 MEUR -350.000 dels quals aportats per l'Ajuntament-. Però poc després d'obrir van començar els problemes: van haver de fer obres per millorar l'accessibilitat i, uns mesos més tard, els treballadors van denunciar que no cobraven.

L'espai va tancar i poc després una nova empresa, que gestiona altres cinemes arreu del país, va decidir assumir-ne la gestió. L'Ajuntament va intervenir en les negociacions entre la gestora i la propietat privada i l'espai va reobrir portes a finals de desembre del 2019.

Un nou operador interessat

Davant l'anunci de tancament, l'Ajuntament ja ha avançat que hi ha un nou operador "interessat" i que, com va fer l'altra vegada, faran d'intermediaris perquè les gestions arribin a bon port.