Controlat l'incendi forestal de Castell d'Aro que ha cremat unes 70 hectàrees

El foc es va iniciar durant una neteja perimetral de bosc programada

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de Castell d'Aro (Baix Empordà) a les 20:38h d'avui després de treballar durant més de 30 hores per extingir unes flames que han acabat cremant 71,31 hectàrees, de les quals 1,19 corresponen a sòl urbà del terme municipal de Castell-Platja d’Aro, segons els Agents Rurals. El cap d'intervenció dels Bombers, Santi Lleonart, va explicar que l'origen del foc va ser causat per la neteja de boscos que s'estava duent a terme en una franja perimetral a la urbanització de Can Manel

A partir d'ara s'aniran retirant dotacions a la zona i durant la nit s'hi quedaran quatre camions d'aigua i un vehicle lleuger per revisar i detectar possibles punts calents i remullar alguna fumerola dins el perímetre. Es preveu que demà el foc ja es pugui donar per totalment extingit.

L'incendi es va declarar cap a la una de la tarda d'ahir i va agafar per sorpresa molts turistes i persones amb segones residències a la zona de Castell i Santa Cristina d'Aro. Les flames van avançar molt de pressa, empeses en part pel vent de marinada que hi bufava, i van obligar a desallotjar diverses urbanitzacions. Entre elles, les Teules, la Coma o el Masnou. En aquesta darrera, el foc va arribar ben bé a tocar d'algunes cases i va cremar jardins. Alguns parcialment, d'altres del tot. També va afectar la porxada de bigues de fusta d'una casa, que s'ha hagut d'apuntalar i està acordonada.

Unes 70 hectàrees afectades

Els Bombers van aconseguir estabilitzar l'incendi ahir pels voltants de les onze de la nit i els veïns i clients desallotjats han pogut tornar als seus llocs de residència. La pujada de la humitat i la retirada del vent han facilitat les tasques d'extinció dels Bombers, que al llarg d'aquest matí de dissabte hi han destinat 32 dotacions terrestres i tres mitjans aeris. En total, les flames han afectat unes 71 hectàrees, la majoria en terreny forestal malgrat la proximitat de diverses urbanitzacions.