Els Cinemes Albèniz de Girona tanquen sense avisar

Clients i treballadors es van trobar amb un cartell a la porta anunciant el tancament

Tal i com ja va advertir el programador Josep Maria Pallàs, la continuïtat dels Cinemes Albèniz perillava després de la seva jubilació. Dit i fet, aquesta setmana només va enviar les pel·lícules que s'emetran als Cinemes de Roses i per primer cop en anys, no va remetre la informació referent al darrer cine històric de Girona. Ahir, les portes de l'equipament eren tancades, els cartells de les pel·lícules despenjats i els treballadors a la porta d'accés sense poder entrar i amb un pam de nas. Ningú els va avisar.

A l'entrada dels cinemes hi havia un paper en format DIN-A4 que resava "La família dels Cinemes Albèniz vol donar les gràcies a tots els clients i amics que ens han acompanyat durant gairebé 24 anys. Sense tots vosaltres no hauria estat possible. Moltes gràcies", davant l'atònita mirada d'alguns espectadors que s'havien apropat per veure una pel·lícula i desconeixien el tancament per complert.

De fet, després de les declaracions de Pallàs a El Punt Avui on anunciava la seva marxa, el propietari de l'equipament, Juli Prat Gubau, no va entrar a valorar el pronòstic del que encara era el seu programador i va optar pel silenci.

La resposta era ahir en un simple paper clavat al vidre de la porta d'entrada.