El programador dels cines Albèniz es jubila i perilla la continuïtat de l'equipament

Josep Maria Pallàs assegura que ja "no s'ho passa bé" i, per tant, "plega"

El programador dels cinemes Albèniz de Girona, Josep Maria Pallàs, assegura que després de 44 anys com a responsable d'escollir quines pel·lícules es projectaven a l'equipament, posarà punt i final a la seva carrera professional amb l'advertència de que el cine podria tenir els dies comptats.

Així ho ha assegurat en una entrevist a El Punt Avui on explica que, en cada un dels cinemes que ha deixat de treballar-hi, tots han acabat tancant, posant d'exemple el Modern, els Plaça o el Coliseu Imperial, entre d'altres. La decisió vindria motivada perquè diu no divertir-se i, per tot això, "plega". Els cinemes van inaugurar el 15 d'abril del 1923 i falta menys d'un any per a celebrar el centenari d'unes instal·lacions que es van reconvertir el 1997 en multicinema.

D'altra banda, Pallàs també assessora en la programació dels Cinemes Roses (Alt Empordà), però en aquest cas no deixarà de fer-ho adduint a un compromís previ i perquè allà encara hi té una "molt bona relació personal".

Amb tot, el gerent de la sala i actual propietari dels Cinemes Albèniz, Juli Prat Gubau, no va entrar a valorar les declaracions del seu programador en aquest mateix rotatiu i queda en el aire si finalment complirà la seva promesa de jubilar-se o què passarà amb els cines.