Olot reobrirà al trànsit el carrer Carles I l'1 de juliol

S'han acabat les obres de senyalització i enllumenat

El carrer Carles I d'Olot (Garrotxa) reobrirà al trànsit a partir de l'1 de juliol un cop acabades les obres que han consistit en la instal·lació de la senyalització i l’enllumenat d’aquest sector del barri del Morrot, finalitza el ‘Projecte d’Urbanització del Polígon d’Actuació PA 03.04 carrer Carles I.

El treballs permeten connectar el carrer Carles I amb el Lope de Vega i l’avinguda del Morrot, construint una nova glorieta i unint diversos carrers, facilitant així la mobilitat i connexió en aquesta zona d’accés al centre de la ciutat. S’evitarà així el pas obligatori per l’actual corba que enllaça el carrer Pintor Domenge amb l’avinguda del Morrot. A la vegada, els vehicles del Morrot podran arribar de forma directa a l’avinguda Sant Joan les Abadesses.

Aquesta actuació genera gairebé 7.000 metres quadrats de sòl edificable amb la possibilitat que es construeixin més d’una seixantena d’habitatges. Els treballs han suposat la creació de nous vials i incorporació de nous serveis (xarxa d’aigües pluvials i residuals...) per a la futura urbanització de la zona del Serrat. També es millora l’accés per a vianants a l’Escola del Morrot.

Amb l’obertura del carrer Carles I, es generen un seguit de canvis en la mobilitat dels carrers d’aquest sector de la ciutat. En concret, el carrer Pintor Domenge serà únicament de pujada mentre que Carles I serà únicament de baixada fins a l’avinguda Sant Joan. El carrer Lope de Vega passarà a ser d’un únic sentit de circulació i el carrer Miguel de Cervantes – en el tram comprès entre el carrer Pintor Domenge fins al carrer Carles I – també serà d’un únic sentit de circulació en direcció al carrer Carles I.

Amb l’obertura del carrer Carles I les obres es traslladaran al carrer Pintor Domenge. Per pacificar el trànsit en aquest sector, s’eixamplarà la vorera dreta i es construirà un carril bici en aquest carrer que passarà a ser d’un únic sentit de circulació de pujada.