Els Banys Vells de Banyoles reobriran el 4 de juliol

Els danys estructurals eren majors del previst i s'han invertit 50.000 euros més en les obres

Els Banys Vells de Banyoles (Pla de l'Estany) reobriran les seves portes a partir del 4 de juliol segons va avançar l'alcalde, Miquel Noguer, en el ple ordinari celebrat dilluns. Els treballs es van iniciar després que el temporal Gloria del gener del 2020 va malmetre les passeres i es va acordar reparar-les. Les obres estava previst que acabessin abans d'arribar a la temporada d'estiu, però s'han allargat perquè s'han observat danys a l'estructura més importants del que es creia inicialment i també per l'encariment dels materials.

El projecte inicial contemplava reparar les passeres reforçant els contraforts amb nous pilars i canviant les fustes. Tot plegat estava pressupostat en 113.000 euros però degut als canvis que s'han fet en el projecta inicial, aquesta partida s'ha incrementat en 50.000 euros més.

"Quan es van posar a treballar van veure que hi havia molts més llocs amb la fusta podrida", assenyalava Noguer i afegia que "si no hi ha res que ho impedeixi els Banys han de funcionar a partir de dilluns vinent". Per la seva banda la regidora a l'oposició per ERC, Meritxell Satorras, lamentava que l'equipament es trobi a hores d'ara tancat ja que "s'ha perdut una zona de bany necessària" després de les elevades temperatures que es van registrar a finals de maig i principis de juny.