La Principal de la Bisbal condensa 125 anys d'història a l'Auditori de Barcelona

La formació ha celebrat l'aniversari convidant la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona a participar en el concert

L'Auditori ha acollit aquest dissabte a la tarda el concert de commemoració del 125è aniversari de La Principal de la Bisbal, una cobla nascuda l'any 1988 que va participar decisivament en el procés de divulgació de la sardana durant la Renaixença. El director de la formació, Francesc Casassú, ha composat una de les dues peces que s'han estrenat en el marc d'aquest concert, 'Notes de quadern

Fantasia rocambolesca a l'Empordà de Pla'. L'altra novetat ha estat 'La llegenda de bruel de Castelló d'Empúries', composada pel tible solista, Marc Timón, membre de la Cobla Sant Jordi- Ciutat de Barcelona, formació convidada perquè donés inici a la celebració amb una actuació de vint minuts. La Principal de la Bisbal va ser fundada l'any 1888 coincidint amb l'època en què la sardana començava a expansionar-se per tot el territori, en plena Renaixença. Proclamada com 'La Dansa Nacional de Catalunya', la cobla bisbalenca va participar decisivament en el procés de divulgació de la sardana, des de l'Empordà a tot el país.

La formació ha ofert aquest dissabte "un dels millors concerts de cobla" que es poden veure avui dia, en paraules del director de la cobla empordanesa, Francesc Casassú, durant la presentació del concert aquesta setmana a Barcelona.

Casassú és l'autor d'una de les dues peces que la cobla ha estrenat en el concert d'aquest vespre, que commemora els seus 125 anys d'història. Es tracta de la peça 'Notes de quadern. Fantasia rocambolesca a l'Empordà de Pla'.

La segona composició estrenada avui és obra del jove compositor i tible solista de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, Marc Timón. Porta per títol 'La llegenda de bruel de Castelló d'Empúries' i està formada per tres moviments que apel·len una llegenda vinculada a la vila natal de Timón, Castelló d'Empúries.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assistit al concert de celebració dels 125 anys de La Principal de la Bisbal. El seu departament ha col·laborat en la realització d'aquest concert, juntament amb L'Auditori de Barcelona i la Federació Sardanista de Catalunya.