La PAH fa horts urbans al costat dels habitatges ocupats a Salt

Una trentena de persones han passat la nit dins els dos immobles i fent guàrdies de vigilància

Des de primera hora del matí, una vintena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona han començat a treballar el solar situat al costat de l'edifici de Salt que van ocupar aquest divendres al vespre. L'objectiu és convertir aquest terreny en un hort urbà i plantar-hi hortalisses i arbres fruiters.

Unes 30 persones han passat la nit a dins l'edifici ocupat, el número 91 del carrer Doctor Castany i han anat fent guàrdies de vigilància. Els activistes no han perdut el temps i ja han ocupat un segon immoble del bloc de deu pisos. "És una lluita de compromís social i demanem el suport de la ciutadania per aconseguir-ho", ha explicat la portaveu de la PAH de Girona, Marta Afuera.

Durant tota aquesta nit, grups de cinc membres de la PAH s'han anat dividint les hores i han estat vigilant els immobles perquè la Policia Local de Salt o els Mossos d'Esquadra no s'apropessin a l'edifici. "Hem passat la nit tranquil·la i molt contents perquè aquest projecte vol recuperar el dret a l'habitatge i la vida digna", ha assenyalat Afuera. Des de l'associació demanen el suport de tota la ciutadania per poder "estabilitzar la recuperació dels pisos".

Des de primera hora del matí, una vintena de membres han començat a treure les pedres i preparar el terreny del costat per convertir-lo en un hort urbà. "Tenim previst veure els coneixements de les famílies sobre cultivar plantes, ensenyar com s'han de cuidar les plantes i hi volem conrear tota mena d'hortalisses com cols, patates, raves i arbres fruiters", ha explicat Joel Ferrer, un dels membres de l'Ateneu Naturalista de Girona.

Fins ara els activistes ja han ocupat dos dels deu pisos que hi ha a l'edifici. La seva intenció però, és arribar a emplenar amb les famílies que no tenen casa i membres de la PAH de Girona, tot el bloc. "Estarem alerta i no tenim por, el banc encara no ha presentat denúncia i hem rebut el suport de molts sindicats, grups, associacions i partits polítics. No ens mouran d'aquí", ha assegurat la portaveu de la PAH de Girona. Encara es desconeix quantes famílies i com es dividiran tots els pisos ocupats. No obstant això, des de la PAH de Girona no descarten ocupar altres immobles de les comarques gironines.

La portaveu de l'associació ha assegurat que l'ocupació és "indefinida" i que el treball dels horts dependrà de la implicació que tinguin les famílies que ocupin el bloc d'habitatges, dels membres de la PAH de Girona i de les facilitats del transport d'aigua fins al terreny que pugin trobar.