La 43a edició del Festival de Música de Ripoll presenta un cartell amb nou concerts

Se celebrarà del 15 de juliol al 2 de setembre

El Claustre del Monestir de Santa Maria va ser l'escenari escollit ahir per a la presentació de la 43a edició del Festival de Música de Ripoll que es durà a terme del 15 de juliol al 2 de setembre en aquest mateix indret. A l'acte hi eren presents la presidenta de l’entitat organitzadora Amics de la Música, Anna Cassany, la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Montsina Llimós, i el cap de l’Àrea de Cultura i Serveis a les Persones i membre d’Amics de la Música, Joan Colomer.

Cassany va explicar que “mantenim la mateixa estructura del festival que portem duent a terme durant molts anys, ja que funciona molt bé”. També destacava que, a més de la música clàssica, els concerts inclouen jazz, sardanes i enguany, fins i tot, tango. Per la seva banda, Montsina Llimós va destacar que “és una sort poder tornar a tenir el festival aquest any, sobretot combinat amb el curs, ja que des de l’Ajuntament valorem molt positivament aquesta aposta per la música entre els joves”.

El Claustre del Monestir serà l’escenari de tots els concerts del Festival, llevat del que es programa des del Festival de Música Antiga dels Pirineus. Es començarà amb un concert de sardanes i música de cobla amb la Cobla Sant Jordi, el 15 de juliol a les 21.30 h, coincidint amb el cap de setmana de l’aplec. El 22 de juliol a les 20 h arribarà el concert de joves promeses, amb Èric Díaz al violoncel i Daniel Bertomeu al piano, amb entrada gratuïta. I l’endemà, el 23 de juliol a les 17 h, l’audició de música de cambra dels alumnes del 33è Curs d’Interpretació Musical, també gratuït.

També el 23 de juliol, en el marc de l’11è Festival de Música Antiga dels Pirineus, l’església de Sant Pere acollirà el concert de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, des de les 20 h. Les audicions de cloenda del Curs d’Interpretació musical es duran a terme el 24 de juliol a les 11.30 i les 17 h, amb entrada gratuïta.

El 29 de juliol a les 21.30 h, actuarà el Trio Vivo amb Carlos Montfort al violí, Miquel Àngel Cordero al contrabaix i Joan Antoni Pich al violoncel. El 5 d’agost també a les 21.30 h, es farà el recital líric amb Mercedes Gancedo com a soprano i Beatriz Miralles al piano. El 13 d’agost a la mateixa hora de la nit, l’Amils 4et portarà jazz de la mà de Cristina Amils a la veu, Èlia Lucas al piano, Hèctor Tejedo al contrabaix i Pau Planas a la bateria. I tancaran el Festival el 2 de setembre els Dragonera Tango, amb Néstor Zarzoso al piano, Gaspar Müller al bandoneó, Alfredo Ardanaz al violí i Pablo Di Salvo al contrabaix.

Les entrades es posaran a la venda a través d'Internet, al Museu Etnogràfic de Ripoll i també els mateixos dies dels concerts.