L'Estat licita per 7,1 MEUR la millora de tres trams de l'N-II i l'N-260 a l'Alt Empordà i la Cerdanya

El Ministeri vol aplicar el sistema 2+1 en alguns trams per evitar xocs frontals

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat un contracte de serveis per a la redacció de tres projectes de millora de la seguretat viària en trams de les carreteres N-II i N-260 a la demarcació de Girona. L'anunci de la licitació serà properament publicat al Butlletí oficial de l'Estat (BOE)

Es contemplen tres actuacions per un import total de 7,1 milions d'euros (MEUR). La primera fa referència a la millora de la seguretat viària a la carretera N-II, entre els punts quilomètrics 736,4 i el 739,3 dins el terme municipal de Bàscara (Alt Empordà). La segona consisteix en una reordenació d'accessos a la carretera N-II, entre els quilòmetres 767 i el 772,5, més concretament una adequació a secció 2+1 en el tram que va de Capmany fins a la Jonquera, també a l'Alt Empordà. Finalment, la tercera actuació és la millora de la seguretat viària a la N-260 entre els punts quilomètrics 176 i el 179 per tal d'adequar la secció 2+1 dins el terme municipal de Puigcerdà (Cerdanya).

S'inclou l'adequació, en alguns casos, de les carreteres convencionals com a carreteres 2+1, solució que permet millorar de manera significativa el nivell de servei i la seguretat viària, gràcies a la separació entre sentits evitant així la necessitat d'envair el carril contrari per efectuar avançaments.