L'Ajuntament d'Olot prohibeix practicar sexe al carrer

També limitarà el consum d'alcohol

El ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar ahir inicialment i per unanimitat la nova ordenança municipal de convivència i via pública. Amb aquesta aprovació, el consistori olotí dóna llum verda a l’ampliació d’una ordenança que posarà limitacions al consum d’alcohol i que prohibirà a partir d’ara aspectes que no estaven previstos fins ara, com el nudisme o la prostitució.

El ple d'Olot va donar llum verda ahir a l'ampliació de l'ordenança de convivència i via pública de la ciutat, amb aspectes que no estaven contemplats fins ara. La nova ordenança prohibirà expressament el consum de begudes alcohòliques a la via pública, especialment, en grup, a més del nudisme i el quasi nudisme, la pràctica d'actituds obscenes i l'oferta o la sol·licitud directa o indirecta de serveis sexuals, a més del manteniment de relacions sexuals a la via pública. 

La normativa, que es va aprovar inicialment, regula l'horari de venda d'alcohol i dóna la responsabilitat als propietaris de bars amb terrasses en el control del consum d'alcohol a la via pública. L'ordenança, a més, s’endureix en relació a la persecució de les conductes que atempten contra la dignitat de les persones o les que comporten la discriminació. Inclou també la prohibició dels grafits i de les pintades, regula la publicitat a través de cartells i estableix noves normes quant a l'estètica dels balcons. La nova ordenança també pretén perseguir les activitats fraudulentes. En els cas que les irregularitats contra la convivència a la via pública siguin comeses per menors, l’ordenança dóna la possibilitat de canviar les multes per serveis a la comunitat. La modificació es va aprovar per unanimitat.


Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.